Nyttiga, men ändå mycket goda chicken nuggets LCHF. Det tar så klart lite längre tid än att gå in på McDonalds och köpa dem, men man mår klart mycket bättre efteråt.
Chicken Nuggets LCHF 4-6 port
1 kg kycklingfilé
2 ägg
3 dl mandelmjöl
2 dl finriven parmesanost
salt
nymald svartpeppar
olivolja och smör till stekning
Gör så här:
Vispa upp äggen i en djup tallrik eller skål.
Blanda mandelmjöl, parmesanost, salt och peppar. Fördela i två djupa tallrikar.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Vänd kycklingbitarna först i det uppvispade ägget och sen i mjöl och ostblandningen.
Bryn i smör och olivolja i omgångar. Stek klart i ugnen 175 grader i 10-15 minuter.
Servera med kokt broccoli och en eller båda av nedanstående dippsåser.
Currydipp
1,5 dl creme fraiche
1 msk curry
salt
nymald svartpeppar
Het dipp
1,5 dl creme fraiche
1 msk stark chilsås
1-2 tsk sambal oelek
salt
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser.
Ställ kallt i väntan på servering.
Läs mer här:
Originalartikeln: Chicken Nuggets LCHF
Lämna ett svar