Ny studie: Fettrik kost reverserade fetma och förbättrade riskfaktorer

Har råden att minska på naturliga fetter för att minska risken för hjärtkärlsjukdom, verkligen varit rättfärdigade? Eller kan det vara precis tvärtom – att vi skulle må bättre av att äta mer nyttiga, naturliga fetter? Det är vad en ny norsk interventionsstudie undersökte. Vad kom de fram till? Att kost med mer smör, grädde och kallpressade oljor – med hela 73% av energiintaget från fett – resulterade i viktminskning och förbättringar av flera markörer för hjärthälsa. American Journal of Clinical Nutrition: Visceral Adiposity and Metabolic Syndrome After Very High–Fat and Low-Fat Isocaloric Diets: A Randomized Controlled Trial EurekAlert!: Saturated Fat Could Be Good for You University of Bergen: Very-High-Fat Diet Reversed Obesity and Disease Risk India Times: Good News Is That Saturated Fat Can Be Good For Health: Says Study Daily Mail: Saturated Fat IS Good for You, Study Claims: Controversial Research Shows Butter Boosts Good Cholesterol Levels Var inte rädd för fettet

Se mer här:


Läs mer: Ny studie: Fettrik kost reverserade fetma och förbättrade riskfaktorer


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *