Utmärkt för en elegant och naturlig look

betyg 4

recension mustaschvax

Mondial kommer – som mycket annat fint här i världen – från Florens i Italien. 1908 började en ensam hantverkare där att tillverka rakborstar. Handgjorda mästerverk av högsta kvalitet. Florens har i århundraden genomsyrats av skönhet, charm och mästerlig hantverksskicklighet. Under snart 110 år har det lilla företaget Mondial utvecklats till en komplett leverantör av det mesta inom raknings- och groomingprodukter.

I Sverige dök företaget upp för bara några månader sedan och jag har haft förmånen att testa ett par produkter ur deras stora sortiment. Idag har intresset för skägg och mustascher växt enormt och då vore det ju skam om inte ett mustaschvax fanns med i sortimentet.

Mondials mustaschvax skiljer sig en hel del från de vax vi kanske är vana vid. Konsistensen är mycket mjukare än vanligt bivaxbaserat mustaschvax och kräver därför ingen uppvärmning innan applicering. Konsistens känns mer likt geleaktig salva eller vaselin. Den är inte speciellt klibbig så jag hade lite svaga förhoppningar på hur den skulle funka.

recension mustaschvax

Burken är av plåt med skruvlock och innehåller 30 ml vax.

Doften beskrivs som citrus med örter, mysk och örter men bjuder tyvärr inte på någon större doftsensation. En svag citrusdoft kan jag uppfatta men inte mer.

Som jag brukar propagera så är förarbetet viktigt för mig när jag fixar till mustaschen. Jag fönar och borstar till den form jag vill ha efter tvätt och applicerar därefter vaxet. Mondials vax är som väntat inte klibbigt nog för hård styling men jag upptäckte snart att den fungerar alldeles utmärkt för en elegant och naturlig look. Vaxet verkar stelna till en aning efter ett par minuter och gör att mustaschen håller formen fint hela dagen. Om man inte bemödar sig med förarbetet har jag dock svårt att tänka mig att den funkar så bra. Kanske om man har lite tunnare och mindre bångstyrig mustasch men inte för mig.

recension mustaschvax

Den svaga doften är inget som ger något minus i min bok. Jag tycker det kan vara skönt med en produkt som inte krockar doftmässigt med andra parfymer eller rakvatten. Jag har använt vaxet ganska flitigt den senaste tiden då jag tycker den går snabbt att applicera och ger den naturliga form jag allt mer kommit att föredra. Jag märker dessutom att vaxet inte behöver tvättas ur på kvällen. Mustaschen känns inte klibbig eller flottig. Jag upplever vaxet mer som en beard balm än ett traditionellt mustaschvax.

Slutbetyget blir en svag 4:a. Jag hade nog ändå önskat en lite högre stadga.

groomingbetyg4minus

Se artikeln här:

Originalartikeln: Utmärkt för en elegant och naturlig look


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *