TV4-hallåorna som bytte liv

En lämnade Sverige – en annan valde att helt byta karriär. Två gick till värsta konkurrenten.
Att bli TV4-hallåa kan vara ett bra sätt att ta sig vidare i karriären.
Känner du igen Rickard Sjöberg med långt hår när han presenterade program i kanalen?
Här är TV4-hallåorna – då och nu.Under åren har de varit några av våra mest kända ansikten – hallåorna i TV4. I dag har flera av de klassiska tv-profilerna som exempelvis Åsa Åsenlund, Anders Östman och Ebba Blitz valt att lämna både kanalen och rampljuset.
Anders Östman, som förutom sitt jobb som TV4-hallåa bland annat synts i ”Idol och ”Let’s dance”, har exempelvis börjat arbeta som på projektledare för Thorén Framtid, en friskolekoncern där han arbetar med marknadsföring och är bolagets ansikte utåt
Ebba Blitz valde precis som Jenny Harrysson, TV4-hallåa i slutet av 90-talet och mitten på 2000-talet, att gå till konkurrenten SVT innan hon lämnade landet och började arbeta i ett säkerhetsbolag som hon driver med sin make.
En av dem som stannat längst på kanalen är Rickard Sjöberg. Hans karriär på TV4 började som lokalreporter innan han blev hallåa i början på 90-talet. I dag är han som bekant programledare för ”Postkodmiljonären”.
– Det har varit många och väldigt händelserika år på TV4. Jag är jättetacksam över att jag har fått chansen att göra den här tv-karriären som blivit mitt yrke, säger han.
Hur kommer det sig att du har valt att stanna på TV4 när så många av dina kolleger har lämnat?
– Jag känner att jag med jämna mellanrum fått nya uppgifter som stimulerat mig. I vissa perioder har jag stannat kvar i samma uppgift längre och då har jag hittat en glädje i att förvalta det och det är tack vare min arbetsgivare. Jag har kunnat känna att jag inte behöver slå världsrekord med nya uppgifter varje dag.
Sedan barnsben tillhör Rickard Sjöberg Missionskyrkan och har alltid varit öppen med sin tro.
– Visst, ibland har folk velat göra narr av mig på grund av min tro. De har kanske varit lite raljerande och så där. Men det säger mer om dem än om min tro. Och det är dessutom undantagsfall. Jag tror att ju mer ärlig, öppen och transparent man är med sitt troende desto mer accepterat blir man.
Hur var det att växa upp med en frikyrka?
– Det var ganska odramatiskt, man gick i kyrkan. Och det var inte någon extrem kyrka vi tillhörde utan det var lugnt och fint.
För tio år sedan var Rickard Sjöberg inblandat i ett bråk där han uttryckte skepsis mot att homosexuella skaffar barn. I dag säger han så här om bråket:
– Jag har en väldigt liberal inställning till den typen av frågor och jag kan känna att den artikeln som skrevs då var lite olyckligt vinklad. Men åren går och jag har inget problem med det i dag.
Åse Åsenlund
Åse Åsenlund, 54, var en av TV4:s första hallåor, när kanalen startade 1990, och fortsatte sedan som väderpresentatör och programledare. Hon har bland annat jobbat med Kristin Kaspersen och Renée Nyberg. 2010 valde Åse Åsenlund att lämna sitt jobb på TV4 för att göra annat. Hon arbetar nu som producent på Strix Television.
Expressen har sökt Åse Åsenlund.
Richard Sjöberg
Foto: TV4 / TV4Rickard Sjöberg började sin karriär på TV4 som lokalreporter, men tog sedan vid som hallåa i början av 90-talet. Sedan dess har han avancerat upp och han är nu programledare för program som ”Postkodmiljonären”. Nyligen syntes han dessutom i kortfilmen ”Paralys”, en skräckfilm där Rickard Sjöberg spelade sig själv.
Handlingen kretsar kring en ung tjej som ligger soffan och tittar på ”Postkodmiljonären”. Tjejen somnar och vaknar sedan upp i en mardröm där Rickard Sjöberg plötsligt börjar väsa, skrika och viska.
Rickard Sjöberg är öppen med sin kristna tro och 2007 hamnade han i ett bråk när han uttryckte skepsis mot att homosexuella skaffar barn.
Rickard Sjöberg skilde sig från Beatrice Magnusson 2012 då kärleken tagit slut. I dag är han gift med Annika Wibeck.
Jenny Harrysson
Jenny Harrysson var hallåa på TV4 i slutet av 90-talet. Efter några år borta från rampljuset återvände hon 2006 till jobbet. Samma år var Jenny Harrysson bland de 30-tal kändisar som drabbades av fejkade porrbilder som spreds på nätet. Bland de drabbade kändisarna fanns  även bland andra prinsessan Madeleine, kronprinsessan Victoria, Carola och Charlotte Perrelli. I dag har Jenny Harrysson lämnat TV4 för konkurrenten SVT, där hon bland annat arbetet med programmet ”En helkväll med…”.
Expressen har varit i kontakt med Jenny Harrysson som inte vill kommentera bytet.
Anders Östman
Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVICAnders Östman har varit på kanaler som TV3, TV6 och ZTV, men blev ett känt ansikte för hela svenska folket när han blev hallåa på TV4. Anders Östman har också varit konferencier på kanalens stora program, som ”Idol”, ”Let’s dance” och ”The voice” samt deltagit i TV4:s program ”Dansfeber”. I dag går han bland annat att boka som föreläsare. Han har dessutom lämnat rampljuset och arbetar i dag för friskolekoncernen Thorén Framtid, som ingår i Thoréngruppen.
Expressen har sökt Anders Östman.
Ebba Blitz
Foto: OLLE SPORRONGEbba Blitz, 46, var omtyckt som hallåa i TV4, och gick sedan vidare på kanalen och var bland annat programledare för ”Reslust”. Blitz bytte sedan till SVT, där hon ledde entreprenörsprogrammet ”Draknästet”. Sedan 2015 är hon vd för ett företag, och gift med företagaren Fredrik Lövstedt. Dessutom har hon lämnat Sverige.
I en intervju med sajten Breakit från 2016 berättade Ebba Blitz om sitt nya säkerhetsbolag, som hon och Fredrik Lövstedt driver. Bolaget, som heter Alertsec har utvecklat en ny teknik för kryptering av hårddiskar. I intervjun berättade Ebba Blitz om beslutet att flytta från Sverige till Palo Alto utanför San Francisco, USA, som hon beskriver som något ångestfull.
– Mina föräldrar hade precis bestämt sig för att flytta hem till Sverige från USA för att vara närmare oss när vi bestämde oss för att flytta hit. På så sätt var det ett väldigt tufft beslut. Men 70 procent av våra kunder är i USA och för oss var det verkligen helt rätt i tiden att ta det här steget.
Expressen har sökt Ebba Blitz.
Lucette Rådström
Foto: CORNELIA NORDSTRÖMLucette Rådström, 42, började arbeta i TV4 redan 1998, efter att ha varit programledare på ZTV. Hon är nu ett av kanalens allra mest kända ansikten och kan fortfarande ses presentera program, 19 år efter att hon kom till kanalen.
Nyligen hamnade Lucette Rådström i en dråplig situation i direktsändning då hon skulle påannonsera ett program – som aldrig startade. Många skrattade gott åt missen och i en intervju med P3 sa hallåan så här om tabben:
– Vet du, jag fick inte ens puls. Jag visste ju precis vad som hade hänt också. Och det är ju den mänskliga faktorn, utan att sälja ut någon. Det var någon som inte hade tryckt på en knapp. Det var det som hände. Och den personen hade en sådan sjuk ågren och det var så jobbigt.
Lucette Rådström bor i ett radhus utanför Stockholm tillsammans med sin sambo.

Se mer här:


Cred & Källa: TV4-hallåorna som bytte liv


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *