Tito Beltrán får avslag – våldtäktsdomen står fast

Det var 2008 som den nu 52-årige Tito Beltrán, numera bosatt i Chile, dömdes till 2,6 års fängelse för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av underårig.Tito Beltrán stod på toppen av sin karriär när han dömdes.Domen avkunnades under uppmärksammade former 10 oktober 2008, och påföljden blev två år och sex månaders fängelse. Den då 18-åriga kvinna som Tito Beltrán våldtog arbetade som barnflicka hos skådespelerskan Maria Lundqvist och övergreppet skedde under en turné med Rhapsody in Rock. Bland vittnena fanns Carola Häggkvist.
Tito Beltrán dömdes också för att sexuellt ha utnyttjat en flicka i Kungsbacka vid flera tillfällen 2000–02.2010, när straffet var avtjänat, lämnade Tito Beltrán Sverige. I dag bor han i en by utanför Chiles huvudstad Santiago. Tillsammans med sin advokat Pelle Svensson lämnade han i höstas in en ny resningsansökan till  Högsta domstolen. Det var deras andra resningsansökan efter den som inkom till Högsta domstolen i oktober 2009.Nu har alltså Högsta domstolen bestämt att också lämna den ansökan utan åtgärd.
”Ännu inte pratat med Tito”När Expressen på måndagskvällen pratar med Pelle Svensson, förklarar han att han ”ännu inte hunnit prata med Tito Beltrán”.– Jag ska mejla till honom, men det handlar bara om en enda rad. Det här avslaget är ju hur nonchalant som helst, säger Pelle Svensson.Hur tror du han kommer att reagera?– Han kommer inte att ge sig. Är man oskyldigt dömd, då ger man sig inte. Vi ska inte ge upp. Så det blir säkert en tredje resningsansökan. Jag kommer att rekommendera honom att söka om några månader, då det blir en ny sammansättning i Högsta domstolen. Detta eftersom ledamöterna inte får sitta flera gånger.”Jag förstår inte riktigt varför”Monica Dahlström-Lannes, som bistod polisen vid förundersökningen mot Tito Beltrán, har tidigare sagt till Expressen om den resningsansökan som nu alltså avslagits:– Han har ju rätt att göra det, men jag förstår kanske inte riktigt varför. Det var en enhällig dom som överklagades till hovrätten. Men det är hans sak, säger hon och fortsätter:– Det gick helt schyst till. Och det fanns många fler vittnen som hade kunnat ställa upp för flickan.

Fortsätt läsa:


Cred & Källa: Tito Beltrán får avslag – våldtäktsdomen står fast


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *