Smutsiga Pengar

Neotantric Fragrances är ett märke som på senare tid spottat ur sig flera intressanta parfymer och bland annat är deras signum deras lite roliga, uppkäftiga namn på sina produkter.

En av dessa är den nylanserade Dirty Money, som marknadsförs som en ”resolut manlig doft” och det är väl bara att hålla med. Det bästa med den är just att den med sin kryddighet är extremt manlig i sin framtoning och dessutom är den dryg – personligen tycker jag att den funkar lika bra civilt till vardags som till fest – den är inte alltför elegant för det förstnämnda samtidigt som den känns exklusiv nog för det sistnämnda. Den varar som sagt också länge, och det är ett stort plus.

Så kommer vi till det aromatiska innehållet och dess doftkaraktär – Här ska finnas alltifrån tobak, citus, jasmin och rosépeppar till rustikt och maffigt cederträ. Dock måste jag säga att jag inte märker något av de sötare inslagen från exempelvis jasminblomman.. Parfymen beskrivs som ”motsägelsefull” i specifikationen men jag håller inte med. Den är faktiskt ganska endimensionell i sin skarpa träighet, där cederträet helt tar över och ger det bestående intrycket, möjligen tillsammans med rosépepparn och något citrus från citronen. Jag känner däremot varken särskilt mycket tobak, jasmin eller muskot. Dock råkar jag höra till dem som verkligen gillar träaktiga toner i parfymer så för mig är det inget problem, men ändå.

Ett minus är att Neotantric Fragrances Dirty Money bara finns i 100 ml – ofta vill man ju ha lite mindre flaskor för att kunna ha med sig i väskan eller innerfickan, men idag finns det ju å andra sidan så kallade parfumfillers där man kan hälla på sin favoritparfym och förvara originalflaskan hemma. Och 595 kronor för 100 ml är inte särskilt dyrt, så priset är helt klart godkänt.

Gillar man extremt träbaserade dofter som exempelvis Dsquared2 HEWOOD så är det här doften som gäller – utan tvekan. Hade den bara varit mer mångfasetterad och till exempel innehållit mer tobak så hade den fått högsta betyg. Men högt blir det ändå för denna karaktärstarka och fylliga testosteronprodukt.

Postat i betyg 4, parfymer | Taggad Christian Vermorel, edt, herrdoft, herrparfym, neotantric fragrances dirty money

Se artikeln här:

Originalartikeln: Smutsiga Pengar


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *