Smarrig ärtig dillpasta

Mat & vikt

Just nu lagar jag…

Smarrig ärtig dillpasta 

(4 portioner)

Mattias Kristiansson är chefredaktör för Sveriges första helt vegetariska mattidning Vego och driver en av Nordens största vegobloggar.

 
Mattias Kristiansson är chefredaktör för Sveriges första helt vegetariska mattidning Vego och driver en av Nordens största vegobloggar.


Foto: Margareta Bloom Sandebäck


Dill har seglat upp som min favoritkrydda just nu, jag tror att det är värmen som väcker lustarna. Den här krispigt gröna pastan får en pigg smaka av söta ärter och fräsch dill.

 

Du behöver:

400 g spagetti

2 vitlöksklyftor

½ purjolök

2 msk olivolja

300 g gröna ärter

1½ dl vatten

1 citron

1 dl hackad dill

2 msk rostade

pinjenötter

salt och peppar

Gör så här:

1 Koka pastan. Hacka vitlöksklyftorna och purjolöken fint. Fräs i olivoljan tills allt mjuknar och blir lätt transparent.

2 Rör ner ärterna och vattnet och låt bubbla med i några minuter.

3 Häll över hälften i en skål och mixa till en slät puré. Häll sedan tillbaka i stek­pannan. På så sätt får du lite olika konsistenser på din sås.

4 Smaka av med citronskal, citronsaft och finhackad dill. Krydda med salt och peppar.

5 Servera pastan med ärtsåsen och toppa med rostade pinjenötter.



Algfarmen är här!

Varför ta omvägen via fisken när du i stället kan få i dig omega 3 direkt från algerna? Simris alg är Sveriges första algfarm och har precis lanserat en rad produkter, fyllda med nyttiga alger. Tillverkas av solljus mitt på natursköna Österlen.  ”Algae omega 3”, Simris, 370 kron­or/60 kapslar.



Bibeln!

”Vår kokbok vegan” är en grundkokbok med hundratals veganska recept. Går tydligt igenom olika områden inom växtbaserad kost och aldrig har det känts enklare. Den kostar 199 kronor.



TIPS!

En helt ny produkt som tillverkas av veteprotein. Små knapriga saker du antingen kan låta sjuda i buljong för att sedan använda som färs, använda naturella i granola eller ersätta havre­grynen i kakor med? Proteinrikt och användbart!

Edgy Veggie, 100 g/38 kronor.

Just nu gillar jag:

 Glöm bläckfiskpasta, nu är det skrämmande svart bönpasta som gäller i ställ­et. Explore Asian har även grön edamame/mung­böns-fettuccine, gul sojaböns­spagetti och grön edamamespagetti i sortiment­et. Säljs i vanliga matbutiker.

Se mer här:

Originalartikeln: Smarrig ärtig dillpasta


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *