Restaurang Apa med idol i serveringen – Dagbladet

Nya restaurangen Apa slår upp portarna, nyrenoverat i en grovhuggen stil med betong, stål och läder – rått men trivsamt.

– Det ser ut lite som ett gammalt slakteri, men när det fylls på med folk blir det riktigt mysigt här inne, säger Feri F. Tabrizi som är en av grundarna.

Framöver kommer djungelvrålen eka i lokalen, det kommer idol-Rolf att se till.

– Jag kommer att boka band och hålla i gång musiken här, även servera och kanske spela någon snutt emellanåt, säger Emil Öhlén.

Menyn domineras av hamburgare med olika tillbehör att lägga till. Det blir en rik variation då man slopar en fast meny till förmån för en svart tavla och kritor – ständigt redo för en förändring.

– Vi kommer att ändra menyn utefter råvaror. På så sätt uppmuntrar vi fantasin och kunskapen vi har i köket, säger Feri F. Tabrizi.

Apa grudades i huvudsak tre personer: Andreas Jalonen, Daniel Sandström och Tord Budenberg. Men listan kan göras längre, bland annat med Feri F. Tabrizi.

– Jag är maltnörd och kommer hålla på med ölet och det drickbara en hel del. Vi har inga fasta och bestämda roller, alla bidrar på sitt sätt, säger Feri F. Tabrizi.

Det drickbara är en av nyckeldelarna i konceptet. I inre änden av lokalen står kärlen och jästankarna till mikrobryggeriet redo att köra igång redan nästa vecka.

– Så mycket av bryggeriet som möjligt vill vi ha synligt i lokalen, det enda som inte kommer stå ute är egentligen maltkrossen, säger Feri F. Tabrizi.

Än så länge kommer fokus ligga på kvällsservering, framåt senvintern och våren kommer lunch och uteservering att komma igång.

– Torget utanför kommer att bli riktigt bra för en uteservering, säger Andreas Jalonen.

Fortsätt läsa:


Källa: Restaurang Apa med idol i serveringen – Dagbladet


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *