Pomada med bra glans

betyg 3

King Brown Pomade kommer från Australien och kom ut på den svenska marknaden tidigare i år. Till skillnad från många andra märken idag så satsar King Brown endast på hårstyling i form av klassisk petroleumbaserad pomada, clay och en vattenbaserad variant av pomada plus kammar och lite annan kuriosa. De flesta märken nu för tiden brukar ju gå ”all in” och erbjuda allt ifrån mustaschvax, skäggoljor till ansiktskräm och raktvål.

Jag har tidigare testat King Browns klassiska pomada och nu har turen kommit till den vattenlösliga varianten.

recension pomada

Det som först utmärker King Brown är deras sanslöst snygga förpackningar. De har satsat på en design som ger sken av att de funnits på marknaden i minst 50 år. Det känns fräscht att slippa den fejkade retrodesignen i form av barber poles och mustascher och ordet ”vintage” på alla möjliga ställen. Pomadan kommer i en rund, svart plåtdosa med logotyp i orange och silver.

Doften ur burken är en klassisk och mild cologne-doft. Det doftar typ…gammaldags herrparfym. Jag kan inte beskriva den mer ingående men den doftar riktigt gott. Doften känns även ganska tydligt under dagen vilket är rätt så trevligt.

Pomadan är cola-färgad och lite småseg i konsistensen. Den skopas lätt upp ur burken och appliceras väldigt enkelt i handdukstorkat eller heltorrt hår utan att dra för mycket.

recension hårstyling

Jag tycker att det går hyfsat lätt att styla till önskad frisyr men pomadan har lite sämre hållfasthet än vad jag är van vid hos andra liknande produkter. Om man puffar upp en pompadour tenderar den att säcka ihop en aning efter någon timme. Pomadan stelnar inte till lika mycket som tex. Layrite eller Suavecito som tillhör denna typ av gel-liknande pomador. Den stelnar ändå till så pass mycket att det inte riktigt funkar att kamma om frisyren efter några timmar. I detta fallet föredrar jag den typ som stelnar helt eftersom jag då kan vara säker på att frisyren kommer att hålla formen hela dagen om man inte går och petar i den eller man råkar fastna med håret i en gren. Pomadan ger en bra glans vilket brukar vara lite mer ovanligt bland vattenbaserade pomador.

Vattenbaserade pomador av denna typ har en tendens att torka ut håret ganska rejält vilket gör att man gärna vill ha i lite balsam i håret efter att man sköljt ur det. Premium Pomade innehåller dock en del hår- och skalpvårdande ingredienser så jag upplever inte riktigt samma torra känsla i håret efter ursköljning som hos andra produkter. Den löses väldigt lätt upp med bara varmt vatten och lämnar inget klet efter sig.

recension hårstyling

Den håller ändå inte riktigt måttet och de dagar jag använt mig av denna pomadan har jag varit lite smått missnöjd med min frisyr. Till skillnad från alla olika frisörer jag varit hos den senaste tiden så använder jag ganska mycket pomada i håret. De flesta frisörer jag har besökt stryker bara i lite pomada på topparna. En klick stor som en fingertopp ungefär. Jag tar i minst 3-4 klickar som borstas och kammas in noggrant för att få till ett rejält backslick på sidorna och en så bra ”pomp” som möjligt. Men alla är vi olika och det som funkar för mig kanske inte funkar för dig.

King Brown Premium Pomade får en svag 3:a i betyg.

Se mer här:

Originalartikeln: Pomada med bra glans


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *