Peter Jihde om beskedet som förändrade allt

Programledaren Peter Jihde berättar i ”Nyhetsmorgon” om sin sjukdom.Allt förändrades när diabetes-beskedet kom.– Man får på sig ett par handbojor som man måste leva med varje dag, säger han. För tre år sedan fick han beskedet. Peter Jihde har diabetes.– Jag borde ha fattat det långt tidigare. Varje sändning drack jag upp tre stora kannor med vatten och när jag skulle läsa för mina barn på kvällarna somnade jag före dem, säger han till Jesper Börjesson i ”Nyhetsmorgon”.Han beskriver också ett stort sötsug. Efter han hade klämt en finne som fått hela ansiktet att svälla upp så besökte han sjukhuset. Där fick han veta att blodsockret var skyhögt och att han hade diabetes.
LÄS OCKSÅ
TV4 i krismöte efter olyckan
 ”Jag såg bara mörker”Det mentala är den tuffaste biten för Jihde.– Man får på sig ett par handbojor som man måste leva med varje dag. Jag har varit enormt ledsen. Jag såg bara mörker, svart och döden.Att han sedan började googla sin sjukdom gjorde inte det hela bättre. Internet målade upp en mörk bild av kroppsdelar som inte fungerade – eller behövde amputeras.– Det var förjävligt.
LÄS OCKSÅ

PLUS
Jihde: ’Jag är inte alls lika intresserad av sport längre’
 Familjen påverkasHela programledarens familj påverkas av sjukdomen.– Vi måste leva efter mig. Vilket turligt nog ett bra liv eftersom jag äter regelbundet.I början var han dock väldigt begränsad.– Jag vågade inte köra bil själv, säger han i ”Nyhetsmorgon”.Att leda tävlingsprogrammet ”Det stora äventyret” gjorde att han övervann rädslan eftersom han klarade av diabetesen trots extrema omständigheter.
LÄS OCKSÅ
Dumpas i ödemark – för att hitta hem
 Nu vill Peter att folk ska prata om diabetes så att de drabbade ska sluta skämmas över sjukdomen. Själv har han startat ett instagramkonto där man får följa hans vardagsliv med diabetes. Få koll på nöjesvärlden  Bli galet allmänbildad  Få ett roligare Facebookflöde – följ Nöjesbladet på Facebook

Läs mer:


Cred & Källa: Peter Jihde om beskedet som förändrade allt


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *