På små kaféer görs stora affärer öppet

Entreprenörer I dag har jag kaféjobbat. Jag och många andra i San Francisco och runtom i dalen. Vill du uppleva entreprenörskulturen här i Silicon Valley är kaféer ett bra ställe för att göra det. Ett gäng laptops på populära entreprenörshak är snarare regel än undantag. Här hackas det kod, intervjuas och investerare dricker kaffe med startup-grundare de är intresserade av.

Några av de mer entreprenörstäta kaféerna i stan är till exempel Four Barrel Coffee och Ritual Coffee Roasters, som båda ligger i området Mission. Och i området SOMA (South Of Market Street), där startup-kontoren duggar tätt, finns bland andra Caffe Centro och The Creamery.

Häromdagen jobbade jag från The Creamery, som ligger på hörnet av fjärde gatan och King Street i SOMA. På ena sidan om mig satt två män och snackade. Den ena sa att han känner Sean Parker, Napster-grundaren som har investerat i Facebook, och undrade om den andra personen skulle vara intresserad av att jobba på Parkers nya startup Airtime. Man kan tänka sig att killen han försökte locka till att söka jobb där var en programmerare, en yrkesgrupp det råder stor brist på här. På andra sidan om mig satt det två kvinnor i en intervjusituation och det verkade som att den ena var en rekryterare som sökte nya talanger. Senast i förra veckan skrev Business Insider att några av de största affärerna här i dalen har gjorts på just The Creamery. Den som kommer in tomhänt på ett kafé här kan komma ut med ett löfte om pengar eller ett nytt jobb.

För att råda bot på rädslan för att konkurrenterna skulle kunna höra kafédiskussioner har hemlighetsfulla Apple bestämt sig för att bygga ett eget kafé till sina anställda utanför Apples Campus i Cupertino. Där kan Apple-anställda smida planer och prata om produktutveckling utan nyfikna tjuvlyssnare.

Uppdaterad: I en tidigare version av inlägget stod: ”Besökare är välkomna, men bara om en Apple-anställd bjuder in dem”. Det gäller för nuvarande Apple-kafét Caffe Macs, som ligger på Apples Campus. Till det nya, som ska byggas utanför Campus, får bara Apple-anställda gå.

Miriam Olsson Jeffery
28 april 2012 |
Permalänk
|

Fortsätt att läsa här:

På små kaféer görs stora affärer öppet


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *