NK byter ut skyltdocka efter Pär Lernströms ilska

Pär Lernström är upprörd efter att ha sett en skyltdocka på NK han tycker hetsar till osunda ideal.
Efter ett ilsket inlägg på Instagram har NK nu bytt ut dockan.– Ni har på alla sätt råd att föregå med gott exempel och visa att ni inte är idioter, skriver han på Instagram. Pär Lernström, 36, har varit på NK och reagerat starkt på en av butikens skyltdockor. På Instagram har han lagt upp en bild direkt riktat till varuhuset där han uttrycker sin ilska, vilket Expressen var först med att rapportera om.
”Hej #nk Va skönt det är att ni kör med helt naturliga modeller i era butiker. Verkligen kanon att ni hetsar kvinnor/tjejer till att försöka se ut så här. Så oerhört korkat. Ni har på alla sätt råd att föregå med gott exempel och visa att ni inte är idioter.”, skriver han på Instagram. LÄS OCKSÅ Klart: De leder nya ”Talang”
– Jag har en dotter som är fyra år idag som någon gång ska, även fast jag inte vill det, bli tonåring. Det stora problemet här är att jag ska behöva gå omkring och oroa mig över att hon inte ska tycka att hon räcker till som hon ser ut, säger Lernström till Nöjesbladet.
”Det man vill ha”
Han fortsätter:– Det är jättemånga tonårstjejer som går på det där varuhuset och ser det där inne som det man vill ha och det man vill va.
Inlägget har fått mycket reaktioner från Lernströms följare och många hyllar honom.
”Tack Pär, att du reagerar – sådana som du behöver vi fler av!”, skriver en följare.
”Bra att du uppmärksammar! Detta var nog den värsta skyltdockan jag har sett någonsin.”, skriver en annan.
Byter ut dockan
Efter inlägget meddelar NK att de uppskattar att Lernström reagerat.– Vi vill känna att vi är ett tryggt, inbjudande och välkomnande ställe där våra kunder ska känna sig glada. Det är viktigt att vi tar vårt ansvar och ser till att vi väljer modeller med omsorg. De ska vara hälsosamma och friska. Det ska speglas i våra skyltdockor, säger Hanna Blom, pressansvarig på NK.
Förklaringen till varför dockan syntes i skyltfönstret var att avdelningen i fråga valt att använda en av sina egna skyltdockor.– Just i det här fallet hade inte den här dockan fångats upp. Vi bytte ut dockan ungefär en timme efter att Pär la upp sitt inlägg.
LÄS OCKSÅ PLUS Så gick det sen för idolerna

Fortsätt att läsa här:


Cred & Källa: NK byter ut skyltdocka efter Pär Lernströms ilska


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *