Minnestund för Avicii – fansen hyllade sin idol

– Vi tyckte det var väldigt sorgligt det som hände i går och vi ville hedra honom på bästa sätt. Det är därför vi står här i dag på kort varsel och försökt skapa något så snabbt vi kan för att alla ska kunna sörja Avicii, säger Jean Moreno, en av arrangörerna till SVT Nyheter.

Här tystnar de för Avicii – tyst minut på Sergels torg

På lördagseftermiddagen samlades hundratals människor på Sergels torg i Stockholm för att hedra minnet av världsartisten Tim ”Avicii” Bergling. Klockan 16.00 hölls en tyst minut och därefter började talen. Tårar och tal blandades med musik och spontandans.

– Jäkligt fint att se alla människor som samlats i dag. Det visar på hur mycket han betytt för alla människor, alla sorters generationer”, sa en av talarna.

Många påpekades Aviciis betydelse för elektronisk dansmusik och för att hylla världstjärnan spelades flera av hans största låtar, som ”Silhouettes” och ”Fade into darkness”.

En talare uppmanade alla att sätta upp sina händer och forma dem till hjärtan, och till låten ”Levels”, som blev Aviciis genombrott dansade många av dem som hade samlats på Sergels torg.  

– Vi är stora fans av honom. Det betyder väldigt mycket för oss att ha en tyst minut och det kommer att vara väldigt känslosamt, säger Arman Cinkitas, en av arrangörerna.

Jag önskar att ditt nya album blir släppt, när tid är. Jag tror att det också var din önskan. Du jobbade ju så hårt för det, in i det sista.
Må din väg gå dig till mötes och må vinden vara din vän, och må solen värma din kind och må regnet vattna själens jord och tills vi möts igen må Gud hålla, hålla dig i sin hand.
Och till familjen. Var sak har sin tid. Er stund på jorden. Tillåt er att så småningom finna den frid ni behöver, både ensamma och tillsammans, i ert enda liv.

Du välsignade en hel generation med din musik. Den kommer leva kvar för evigt! Vi ses på andra sidan

Tack för all musik du skapat och R.I.P
Önskar att alla ungdomar som mår dåligt söker och får hjälp


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *