Mia Parneviks liv i lyx – för miljoner

1 300 kvadratmeter, spa, bio, dipp som serveras i golftroféer och specialbeställd Hästensäng.
Välkommen till Casa Mia – familjen Parneviks strandvilla i Florida.
– Vi gick all in och byggde vårt drömhus, säger Jesper Parnevik.Det ser faktiskt inte så där vansinnigt lyxigt ut när man kommer från vägen. Garagedörren är öppen och avslöjar cyklar, golfbagar och trädgårdsverktyg. Man sen går man igenom en liten trädgård med fiskdamm, avokadoträd, limeträd, mango och apelsiner och fram till porten.
Och när den öppnas är det som att kliva in i ett palats.
Ni har säkert sett vardagsrummet på tv – det är ju här familjens tagit emot kändisarna i tre säsonger av ”Parneviks” – men i verkligheten är det ännu pampigare. Ännu högre i tak, ännu större fönster och en utsikt ännu mer som ett vykort.
Huset är fem våningar, eller kanske sex om man räknar med våningen som aldrig blev inredd. Det skulle bli en lounge ”men det ska man veta – bygger man ett hus och inte gör klart allting på en gång så kommer sista delen förbli ett förråd”.
Plus en takterrass. Där upp kan man nästan se Tiger Woods hus på den ”dyra” Jupiter Island-sidan.
– Det här är den billiga, säger Jesper Parnevik och flinar.
Jesper dricker en öl medans Peg och Mia dricker Mias nya vitvin.Foto: ANDERS AHLGRENHuset kostar 65 miljoner kronor
Huset tog två år att bygga och gick på omkring 65 miljoner kronor. 1 300 kvadratmeter eller nästan 1 800 om man räknar biytor.
Bara Jesper och Mias sovrum är 250 kvadrat, inklusive två walk-in-closets. Egentligen skulle det ha fått plats några rum till på den våningen, men istället byggde de till en egen vinge till barnen. I ”barnvingen” har de sina sovrum, egna badrum och tvättstuga. Rummen har de fått inreda och sköta precis som de vill utan att föräldrarna lagt sig i.
Huset som låg här när de köpte tomten jämnades med marken (gästerna gick loss med släggor under en legendarisk nyårsfest), sen grävde de ut hela tomten så de fick bort den branta trappan ner mot vattnet och istället kunde inreda flera våningsplan inklusive en källare med bio, gym och bar.
Från bottenplan kommer man direkt ut i trädgården. Ett utomhuskök med grillplats, pool och vattenfall, sandstrand och brygga. Och såklart en driving range där en och annan boll slagits ut i kanalen efter sena middagar.
Peg, Jesper och Mia Parnevik vid polen på baksidan. Foto: ANDERS AHLGRENGrannarna flyttade efter högljudda fester
Och sena middagar blir det, grannarna på andra sidan vattnet ”på dyra sidan” flyttade för att de tröttnade på de högljudda festerna.
När Mia försöker beskriva huset säger hon ”bra energi”.
–  Alla trivs och verkar känna sig hemma. Och så är det levande, det måste det vara om man har fyra barn.
Familjen flyttade in 2001. 16 år senare har de svårt att se att de någonsin skulle tröttna.
– Vi sa att vi skulle flytta hem till Sverige när Peggy var 7. Nu är hon 22. Man vet aldrig men jag tror inte att vi någonsin kommer att flytta härifrån, Jesper.
Köket ligger på andra våningsplanet.Foto: ANDERS AHLGREN
VardagsrummetItaliensk och svensk design och mycket Svenskt Tenn. Så mycket att en expedit på Svenskt Tenn-butiken i Stockholm berättade för Mia att folk kommer in och kallar kuddarna för ”Parneviks-kuddarna” – och att han surt sa ”men det är faktiskt Josef Frank som designat”.Här finns också husets mest speciella möbel: en sammetsormgrop.– Bland det dyraste vi har men den blev snabbt alla barnens favorit så här har spillts både det ena och det andra.I bokhyllan: inramade bilder på hela familjen, Elin Nordegrens barn, före detta grannen Celine Dion, Johan Lindeberg och Jesper på maskerad och Carina Berg som blev en av Mia Parneviks bästa vänner efter inspelningen av ”Berg flyttar in”
Familjens vardagsrum.Foto: ANDERS AHLGRENItaliensk och svensk design och mycket Svenskt Tenn finns i vardagsrummet.Foto: ANDERS AHLGRENJesper och Mias sovrum 250 kvadratmeter inklusive garderoberna. Sängen är specialbeställd från Hästens.– Vi fick ju fyra barn på fem år, och eftersom vi reste så mycket ville de alltid sova med oss när vi kom hem. Jag var konstant gravid eller ammande så jag sa: ”Jag vill ha en säng som är tre gånger tre meter för vill jag inte nudda någon så ska jag inte behöva göra det förutom när jag ammar”. Man kan sova åt alla håll vilket är mycket praktiskt. Men sen kom jag på att jag måste specialbeställa lakan också vilket är lite dumt.Gungstol är köpt i Italien, golvet hittade Mia och hennes inredningsdesigner i Dalarna och marmorn i Carrara, Italien.– Alla möbler vi köpte var från Italien, Sverige eller Danmark. Men det bästa med sovrummet är utsikten. Där borta ligger Bahamas.
Utiskt från Mia och Jesper Parneviks sovrum. Foto: ANDERS AHLGRENWalk-in-closetMia och Jesper har varsin. I Jespers finns nästan bara J. Lindeberg och nuvarande sponsorn Puma.– Lindeberg hade länge ingenstans att bo för att han reste så mycket men Jesper vill ju   aldrig slänga någonting så därför sparas allt här istället, varenda kollektion.Smart detalj: Det går en hiss från Jespers garderob ner i garaget så man slipper släpa resväskan i trappen. I Mias garderob ”finns bara sånt hon kan behöva”. Som skorna hon dansade i på prinsessan Madeleines bröllop tills hon tog av sig och dansade barfota.
GolfrummetFörråd och museum i ett. Rummet är byggt så Jesper kan gå in direkt från garaget och dumpa golfgrejerna så Mia ”slipper ha golfgrejer i hela huset”.Här finns golfskor från alla år, klubbor och flaggor från sista hålet på tävlingarna han vunnit.– Mia tycker jag ska kasta och skulle jag inte vara på min vakt så skulle det mesta ryka.Skulle du märka om det försvann en klubba?– Helt klart! Ibland skänker hon saker till nån välgörenhetsgrej och då kommer jag in här och bara: Miiiiia!Hur går det till när du ska i väg på en tävling och ska välja klubbor?– Jag har alltid varit känd för att ha skumma, fula putters och byta ofta. Alla som spelar golf vet att det aldrig är spelarens fel utan alltid klubbornas. Så fort det går dåligt måste man ha en ny.Har du turkalsonger också?– Nej, men jag är ganska skrockfull så äter jag Big Mac på en tisdag och vinner så blir det McDonalds hela veckan. 
KällarenHär finns bar med dansgolv och biljardbord och biosalong där barnen ordnar övernattningspartyn.På bardisken står de två ”Kristallerna” Mia vann på tv-galan.– Tidningarna skrev ju att Linda Lindorff hade sprungit ut från galan när hon inte vann så när hon kom hit visade jag upp mina.– De får visst stå framme men inte Jespers pokaler, stackarn. De är bara framme när jag servera dipp i dem.Det inbyggda akvariet var Jespers idé. ”Mia tyckte det Kinarestaurang rakt igenom”. Kul detalj: En gång växte en haj så mycket att de fick släppa ut den i havet.Spat har massagebord och en gigantisk dusch för att alla barnen skulle kunna duschas samtidigt när de var små.I loungedelen hänger bilder som Philippa tagit. Fotografering är ett stort intresse och i höst börjar hon på prestigefulla Fashion Institute of Technologys fotoutbildning i New York. På väggen hänger också en elgitarr – en gång i tiden med fyra Rolling Stones-autografer – men tre av namnen har försvunnit. 
Familjen Parneviks spa i källarplan.Foto: ANDERS AHLGRENBaren i källaren.Foto: ANDERS AHLGRENGymmetNumera även Mias tillhåll (”tänk att det tog 16 år”).– Jag värmer upp genom att gå 35-40 minuter på löpandet med hög stegring. Sen följer jag ett program som Jesper har sagt att jag ska göra som är bra för ryggen. Innan körde han alltid för hårt med mig men nu har han lärt sig.
BarnvingenBarnen får sköta sina rum precis som de vill, utan att föräldrarna lägger sig i. Peggy har precis flyttat tillbaka från lägenheten i Savannah där hon pluggat men bor mest i Stockholm. På väggarna har hon skrivit dikter och rummet är fullt av böcker. Phoenix har gjort sina väggarna till en autografsamling. Kända gäster som The Mauler, Anton Hysén och alla hans kompisar har skrivit hälsningar.  
Gästhuset:Fyra sovrum, tre badrum, vardagsrum och kök. Här bor tv-teamet under inspelningarna.– De flesta tv-team bor på hotell har vi förstått men vi vill att det ska vara på riktigt så alla bor hos oss.Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Fortsätt läsa:


Cred & Källa: Mia Parneviks liv i lyx – för miljoner


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *