Little Jinders ilska mot Danny Saucedo

De kom nära varandra – och såg ut att vara som ler och långhalm.
Men i podcasten ”Värvet” berättar Little Jinder nu om ilskan mot Danny Saucedos kommentar i ”Så mycket bättre”.
– Jag blev så chockad när han sa det, säger hon i podden.I ”Så mycket bättre” var de var som ler och långhalm. Men i podcasten ”Värvet” berättar nu Josefine Jinder, 28, mer känd som Little Jinder, att Danny Saucedo, 30, väckte hennes ilska under återföreningsavsnittet av det populära TV4-programmet.
– Danny var av någon anledning väldigt missnöjd med hur han framställdes. Så säger han, riktat till mig, ”Josefine när du säger någonting då lyssnar man, men när Danny Saucedo säger någonting är det ingen som bryr sig”, säger Josefine Jinder i ”Värvet”.

LÄS MER: Little Jinder om näthatet: Blir så ledsen

Josefine Jinder fortsätter med att berätta hur kommentaren fick henne att se rött.
– Det där satte sig i mig och jag blev så jävla förbannad över att han riktade sitt missnöje med vem han är och var han kommer från och vad han gör. Att han försöker tvätta bort sin ”Idol”-stämpel och göra sin egen grej och att han känner att han kanske inte blir tagen på allvar. Att han projicerar det på mig när jag har kämpat med att göra saker på mitt eget sätt, dessutom är jag kvinna och har fått ta emot så fruktansvärt mycket skit.

Josefine Jinder ser kommentaren som en del av ett strukturellt problem.
– Det irriterar honom att folk lyssnar på mig, att det talas om mina låttexter. Att han i stället för att ”vem är jag, var kommer jag ifrån, kan jag se varför det är som det är” och varför han känner som han gör. För jag skriver inte under på att folk inte lyssnar på honom. Är det någon som har streams så är det han. Men det var ändå mig han riktade det mot, säger hon och fortsätter:
– Det fick mig att tänka ganska mycket på det att… när det är ganska mycket tjejer som kommer fram och tar mycket plats i musikvärlden, då ska man få den där skiten också. Även om man har förtjänat sin plats då har man också gjort att någon annan har hamnat i skuggan och då ska man få skit för det. Det är den där klassiska att ”feminismen har gått för långt”.

LÄS MER: Little Jinders ilska: Utslängd av Jill

Hon tycker också att det hela var ”konstigt formulerat” och ”bisarrt”.
– Jag blev så chockad när han sa det. Jag började först försöka trösta honom, men när jag hade smält det där så kände jag att det där var ytterligare ett strukturellt… ett sådant där straff. Varför ska jag få skit för att folk lyssnar på vad jag säger?
Avsnittet spelades in i december.

Se mer här:


Cred & Källa: Little Jinders ilska mot Danny Saucedo


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *