Laibach spelar i Ukraina

Industrisyntrockbandet kommer enligt nyhetsbyrån AP att hålla en ”mycket speciell konsert” den 31 mars i Bel Etage Music Hall i Kiev. Konserten kallas ”Eurovision” med hänvisning till att det var Ukraina som vann tävlingen 2022, men som på grund av kriget tvingas avstå värdskapet för finalen till förmån för Storbritannien.

”Medan resten av Europa förbereder sig för att fira sin idé om frihet och solidaritet den 13 maj i Liverpool kommer Laibach att ta Eurovision tillbaka till Ukraina där den hör hemma”, säger bandet ett i uttalande.

Laibach är Sloveniens mest kända band och bildades 1980 när Slovenien fortfarande var en del av det kommuniststyrda Jugoslavien. De blandar musik med politisk performancekonst och kända för sin lek med totalitära symboler.

”Med hymner och marscher som kärna i många av sina kompositioner har Laibach länge jämfört sig med militära marschband med uppgift att upprätthålla hög moral på slagfältet. Konserten i Kiev stödjer Ukraina i dess kamp mot ryska – och alla andra – aggressioner”, lyder uttalandet vidare.

Alla intäkter från konserten i Kiev ska doneras till välgörenhets- och djurhjälpsgrupper som verkar i Ukraina.

Laibach spelar i Ukraina


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *