Kronlund vinner pris för Ariana Grande-hit

Alexander Kronlund hyllades på amerikansk låtskrivargala i måndags kväll.

Men hitmakaren själv fick välja Karlstad över Los Angeles.

– Så är det när Idol-plikten kallar, säger Alexander Kronlund.

Idol-juryns Alexander Kronlund hyllades på låtskrivargalan Ascap Pop Music Awards i Los Angeles på måndagskvällen. På den 35:e upplagan av den prestigefyllda galan prisades han för låten ”Side to side”, som han har skrivit åt världsstjärnan Ariana Grande. ”Side to side” är en av de mest spelade låtarna under 2017. 

Men någon röd matta på det anrika Beverly Hilton Hotel i Beverly Hills blev det inte för Kronlund. Idol är just nu inne på sluttampen av vårens auditionturné, och då gäller det att vara på plats i Karlstad med resten av Idol-juryn.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad av utmärkelsen. Tyvärr kunde jag inte vara på plats i Los Angeles och ta emot priset, då det var Idol-audition i Karlstad. Så är det när Idol-plikten kallar, säger Alexander Kronlund.

Det är inte första gången Alexander Kronlund hyllas på galan. 2016 fick han pris för hitlåten ”Cool for the summer”, som han skrev åt Demi Lovato.

Ascap, American society of composers, authors and publishers, är en ideell organisation för låtskrivare och kompositörer. Organisationen värnar och skyddar sina medlemmars upphovsrätt, som en slags motsvarighet till svenska Stim.

Här finns en Spotify-lista med låtar från Alexander Kronlunds låtskrivarkarriär:

Läs mer här:


Källa: Kronlund vinner pris för Ariana Grande-hit


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *