Kristin Kaspersens smala tacolax

Wellness

Trendspanaren Julia Fors tar pulsen på det allra senaste inom Wellness med fokus på kost,

träning och trender – i både Sverige och Hollywood. I senaste numret av Wellness har hon bland annat valt ut Kristin Kaspersens recept på tacolax, från boken ”Good food”. Laga – och njut!

4 portioner

Uppdatera fredagstacosen med en sundare variant från Kristin Kaspersens inspirerande kokbok ”Good Food”. Glutenfritt, fräscht och uppskattat av hela familjen!

Du behöver:

Lax:

4 portionsbitar lax eller en hel laxsida, ca 900 g (om ni är många)

Tacokrydda

Pico de gallo tomatsalsa:

4 tomater

2 schalottenlökar

1 vitlöksklyfta

1 chilipepparfrukt, gärna jalapeño

1 kruka koriander

1 msk limesaft

salt & svartpeppar

Guacamole med mango:

1 vitlöksklyfta

1 chilipepparfrukt, gärna jalapeño

1⁄2 tärnad mango, ca 75 g

1 liten tomat

1⁄2 kruka koriander

2 avokador

1 msk limesaft

salt

 

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader. Klappa in laxen med tacokryddan, cirka 1 tsk per 150 gram fisk. Baka i ugnen i cirka 12-15 minuter.

2. Finhacka tomaterna till salsan, men ta bort det hårda rotfästet. Skala och finhacka lök och vitlök och kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern, även stjälkarna. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

3. Skala och finhacka vitlöken till guacamolen. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka tomaten och koriandern, även stjälkarna. Mosa avokadon, blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt.

Läs mer här:

Originalartikeln: Kristin Kaspersens smala tacolax


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *