Portioner: ca 6 st
Källa: Ekofilosophie
Visa alla recept för: Ekofilosophie
Foto: www.ekofilosophie.com
Ingredienser:
5 teskedar kallt kaffe (bryggkaffe eller vanligt snabbkaffe)
1 tesked kakaopulver
1 matsked fibrex (den varianten i hela flingor och inte fiberkross)
1 matsked sesamfrön
knappt 1 dl valfria nötter
ca 75 gram smör
Gör så här
Kör nötter, fibrex, sesamfrön och kakao i en mixer så det blir ett fint pulver. Lägg över i en skål. Tillsätt kaffet och rumsvarmt smör. Blanda ihop med en gaffel. Gör bollar och rulla dem i kakao. Sätt in bollarna i kylskåpet. När de stelnat till sig lite är de klara att äta 🙂
Mängderna är lite ungefärliga så blir det för löst, häll i mer nötter mm och blir det för fast ta lite mer smör. Kaffemängden är måttad med en vanlig tesked och inte ett mått
Läs mer:
Originalartikeln: Keto-bollar eller LCHF-chokladbollar
Lämna ett svar