Kändisparet skänker miljoner till flyktingar

Äkta makarna Sacha Baron Cohen och Isla Fisher skänker en miljon dollar, drygt 8,4 miljoner svenska kronor, till syriska flyktingbarn.– Det kommer att rädda tusentals liv, säger Justin Forsyth vid brittiska Rädda barnen. Kändisparets donerar en halv miljon dollar till en insamling för att vaccinera 250 000 syriska barn mot mässling. De skänker dessutom 500 000 till hjälporganisationen International Rescue Committee (IRC) för sjukvård, tak över huvudet och utbildning för flyktingar i Syrien och omgivande länder, skriver Digital Spy.
Och gåvorna kommer väl till pass, enligt Justin Forsyth, som är direktör för brittiska Rädda barnen.
”Skyddar mest utsatta barnen”
– Läget är desperat för syriska familjer, som redan utsätts för bomber, kulor och tortyr. Parets donation kommer att rädda tusentals liv och skydda de mest utsatta barnen, säger han.
För närvarande lever fyra miljoner syrier som flyktingar i grannländer som Jordanien, Turkiet och Libanon. Dessutom uppskattas att upp mot sju miljoner syrier är på flykt inom landets gränser.
Enligt uppskattningar har 12 000 barn dött sedan kriget bröt ut 2011.
Komikern och skådespelaren Sacha Baron Cohen, 44, är känd för rollfigurer som Borat och Ali G och frun Isla Fisher, 39, har haft roller i filmer som ”Wedding Crashers” och ”Den store Gatsby”.
Paret är gifta sedan 2010 och har tre barn tillsammans.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Kändisparet skänker miljoner till flyktingar


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *