Jessica Almenäs svar på tuffa kritiken

Jessica Almenäs löfte att äta mindre kött har fått många att se rött.
Nu svarar programledaren på kritiken.
”Det är viktigt att försöka sprida hur stor klimatbov köttindustrin faktiskt är”, skriver hon.Dagarna efter nyårsafton publicerade den populära programledaren Jessica Almenäs en lista på sina mål för 2017.
På listan fanns punkter som ”läsa en bok i månaden”, ”våga ha åsikter och ta ställning” – och att ”ha tre köttfria dagar i veckan och inspirera andra till ett mer miljövänligt tänk”.
Och det är den sistnämnda punkten på Jessica Almenäs lista som fått många att se rött.

LÄS MER: Jessica Almenäs miljonklipp efter tunga kollapsen

I sin blogg berättar programledaren själv om de många kommentarer hon har fått på sin blogg och på Instagram.
”Det är kul när ni engagerar er tycker jag. Jag har fått en hel del synpunkter på min lista, många har blivit inspirerade – kul! Men har också fått en del frågor om hur jag tänker när jag ska äta mindre kött (och försöka inspirera andra att göra detsamma) och samtidigt är ute och flyger så pass mycket som jag gör”, skriver hon.
Jessica Almenäs delar sedan med sig av flera av de kommentarer hon har fått. Förutom hennes många flygresor får programledaren också kritik för att hon shoppar skor. En kommentar frågar Jessica Almenäs om de köttfria dagarna inte har med bantning att göra snarare än med miljön.

Jessica Almenäs svarar nu också sina kritiker:
”Bara för att man gör vissa saker som inte är bra för miljön så betyder det väl inte att man ska göra miljömässigt dåliga val hela tiden, på alla plan. Då kan man väl försöka ta ett större ansvar för miljön på andra områden i stället?”, skriver hon och fortsätter:
”Det är riktigt att jag flyger och reser mycket. Jag älskar att resa och kan inte se att jag kommer att dra ner mitt resande på grunda av miljön. Så är det. Dock äger jag ingen bil, kör/åker bil väldigt sällan, väljer oftast tunnelbanan när jag förflyttar mig i Stockholm”.

LÄS MER: Jessica Almenäs: ”Jag kommer aldrig gå tillbaka till det”

Jessica Almenäs kritiserar också köttindustrin:
”Jag är beredd att kompensera på andra områden, till exempel när det gäller köttkonsumtionen. Jag tycker också det är viktigt att försöka sprida hur stor klimatbov köttindustrin faktiskt är, för jag är inte säker på att alla har koll på det. Att köttindustrin står för ca 20-25 procent av utsläppen – mer än flyg, båtar och bilar tillsammans. Metangasen från korna är dessutom betydligt farligare för klimatet än koldioxidutsläppen”, skriver hon och fortsätter:
”Om ni vill ha ett bryskt och mycket obehagligt uppvaknande och dessutom lära er mycket mer om hur det hänger ihop så tycker jag att ni ska se dokumentären ’Cowspiracy’. Även ”Before the flood” är ett måste för alla som vill bli mer medvetna om klimatproblematiken och människans miljöpåverkan”.
Jessica Almenäs avslutar inlägget med att hon hoppas att hon nu gett sina läsare och kritiker en tankeställare.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Jessica Almenäs svar på tuffa kritiken


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *