Fortsätt bärfrossan

Mat & vikt

Det är inte bara smaken som är gudomlig.

Lika mycket gott gör sommarens röda guld för din hälsa. Fortsätt att frossa i jordgubbar i höst och boosta kroppen med nyttigheter.

Kanske lägger du dem på en smarrig tårta? Eller så äter du dem i en skål med mjölk? Hur du än väljer att inta av dina jordgubbar så passa på att njuta. Och ta en rejäl näve. Förutom den goda smaken är de nämligen väldigt bra för din kropp.

Tio arter

Jordgubben är den mest populära frukten i världen och finns i mer än tio arter. De skiljer sig i smak, storlek och struktur men har alla samma karakteristiska hjärtformade utseende. Jordgubbar är den enda frukten som har sina frön på utsidan. Genomsnittet är 200 frön per jordgubbe.

Titta – så här nyttigt är det att äta jordgubbar:

  • De är en utmärkt källa till både vitamin C och K.
  • De stärker ditt immunförsvar.
  • De ger dig en riklig dos av fibrer, folsyra, mangan och kalium.
  • Flavonoider bidrar till jordgubbarnas klarröda färg och är oerhört nyttiga.
  • Bärets kraftfulla mängd av antioxidanter skyddar mot inflammationer och hjärtsjukdomar.  

 

Källa: BBC Good Food

Se artikeln här:

Originalartikeln: Fortsätt bärfrossan


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *