Fingerprint-konkurrent rusar efter "design win"

”Denna design win med en tier one-tillverkare är en stor milstolpe för Idex och för den produktportfölj som vi har utvecklat under de två senaste åren”, säger Idex vd Hemant Mardia enligt bolagets pressrelease.

Idex skriver också att bolaget befinner sig i långt gångna diskussioner med ett antal potentiella kunder gällande bolagets fingeravtryckssensorer.

Carnegie konstaterar i en kommentar att den aktuella mobiltillverkaren sannolikt är en av Fingerprint Cards existerade kunder, helt enkelt eftersom Fingerprint har de flesta större tillverkarna på kundlistan (undantaget Apple och Samsung).

”Vi har förväntat oss att Idex skulle komma in på marknaden så detta kommer inte påverka våra prognoser. Men detta ökar risken för prispress när vi går in i 2016”, skriver Carnegie i en kommentar gällande Fingerprint där bankens rekommendation alltämt lyder behåll.

Noterbart är att design win inte är samma sak som order eller leveransavtal, utan brukar definieras som ett beslut från en tillverkare att utveckla en produkt med avsikten att inkludera vissa komponenter.

Kring klockan 11 hade kursen i Idex stigit med 24 procent. Idex börsvärde har ökat med cirka 270 procent under 2015.

Fortsätt att läsa här:

Cred & Källa: Fingerprint-konkurrent rusar efter "design win"


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *