Fantastisk doft av gröna tobaksblad!

betyg 4

recension rakkräm

1908 började en ensam hantverkare i Florens, Italien att tillverka rakborstar. Handgjorda mästerverk av högsta kvalitet. Florens har i århundraden genomsyrats av skönhet, charm och mästerlig hantverksskicklighet. Under snart 110 år har det lilla företaget Mondial utvecklats till en komplett leverantör av det mesta inom raknings- och groomingprodukter. Rakborsten är fortfarande företagets flaggskepp men de har även aftershave, raktvålar mm i sitt sortiment.

I Sverige dök företaget upp för bara några månader sedan och jag har haft förmånen att testa ett par produkter ur deras stora sortiment. Först ut är raktvålen Tabacco Verde.

recension rakkräm

Tvålen är något mjukare än vanliga hårda tvålar. Egentligen skulle den definieras som en rakkräm men är så pass hård att den måste löddras med en rakborste. Tvålen jag har testat kommer i en rund plastdosa om 60 g. Detta är en ”travel pack” som är liten och smidigt att ta med på resa och prisvärd nog så man kan köpa flera olika dofter för att testa och hitta sin favorit. Tvålen finns även i lyxig trädosa och som refill puck.

Det som slog mig när jag skruvade av locket var den fantastiska doften av gröna tobaksblad. Varm, söt och fräsch. Doften är elegant och inte alls påträngande eller tung.

Tvålen löddras enkelt upp direkt ur burken med en fuktad rakborste. Jag laddar borsten i ca. 20-30 sekunder och löddrar därefter direkt i ansiktet. Löddret blir krämigt och tjockt utan några besvär. Konsistensen varieras enkelt genom att doppa borsten lite lätt i varmt vatten om man önskar ett lite mer vattnigt lödder. Jag har mer börjat föredra det senare vid rakning med kniv. Jag upplever att löddret ger ett lite bättre glid om man tillsätter lite mer vatten. Det är lite av en smaksak och beror nog delvis på vilken typ av vatten man har där man bor. På Öland där jag bor har vi ganska hårt vatten och vissa tvålar kan vara lite svårare att löddra. Så är dock inte fallet med Mondial – Tabacco Verde.

recension rakkräm

Tvålen ger en alldeles utmärkt rakning och doftar väldigt gott. I stunder som dessa önskar man ibland att man inte hade mustasch så man hade fått känna mer av doften under näsan. Glidet är bra och huden känns inte torr efteråt.

Om man är intresserad av traditionell rakning är det verkligen roligt att det kommer ”nya” spännande märken på den svenska marknaden. Jag gillar Mondial 1908 och jag kan varmt rekommendera dig att testa dem!

testpilotsrecension

Fortsätt läsa:

Originalartikeln: Fantastisk doft av gröna tobaksblad!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *