Experten reder ut: Lika mycket protein i bönor och kött

Karin Jonsson, näringsfysiolog och doktorand på Livsmedelsvetenskap vid Chalmers tekniska högskola PrivatFoto:Det finns flera skillnader när det kommer till att äta kött eller svarta bönor, men det finns också flertalet likheter. Exempelvis så är proteinmängden per 100 gram lika i de båda livsmedlen. Men riktigt så lätt är det inte. Karin Jonsson, näringsfysiolog och doktorand på Livsmedelsvetenskap vid Chalmers tekniska högskola, reder ut för Metro hur man ska tänka näringsmässigt om man mäter kött mot bönor.– För att mäta resursvärdet avseende proteinininnehåll så jämför man den torra produkten, exempelvis 100 gram rå entrecôte och 100 gram torkade svarta bönor. Vill man däremot gå in på vitaminer och mineraler av den mat man äter måste man jämföra i tillagat tillstånd, men fortfarande baserat på samma mängd torrvikt om man jämför dem ur en miljöaspekt

Se artikeln här:


Experten reder ut: Lika mycket protein i bönor och kött


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *