Dreadlocks, vad är det egentligen?

december 7, 2011 by Louise ·  

Dreadlocks, även kallat Dreads. Är en frisyr baserad på hur mycket håret kan tova sig. Dreadlocks ser man ofta på afrohår, men finns numera på vem som helst. Den vanligaste uppfattningen man har av dreadlocks är att det är som rasta flätor, det är det inte, utan detta bestämmer man sig med en stor beslutsamhet om man skall göra det. Det är otroligt svårt att kamma ur dreadlocks, i många fall är det hopplöst att ens försöka och de rakar av sig håret.

Hur gör man dreads då?

Först och främst är dreads nästintill enbart gjort av tupering, man delar upp håret i många olika sektion, beroende på hur tjocka eller smala man vill ha. Sedan för att få den tjocka tuperingen som gör att de stannar på sin plats, börjar man att tupera från toppen och in samtidigt som du vrider på håret för att få en önskvärd tjocklek.

För att sedan försöka behålla formen kan man använda en speciellt vax som gör att man kan få den fina utsidan och slätheten på dreadsen.

Många anser dock att vaxet är en överflödig produkt och att den egentligen inte behövs, mest för att den innehåller bivax som är vattenavstötande. Eftersom produkten är vattenavstötande är det mycket svårt att tvätta håret och därmed försvinner mycket av möjligheten för att det skall kunna tovas mer.

Det man skall vara mycket medveten om är att oavsett vilken metod man använder när man gör dreads är att det brukar det tar flera år innan den får den runda fina, fasta formen.

Det finns ju även andra metoder att skaffa dreads!

Du kan ju alltid bara sluta kamma eller borsta det och låta de tova ihop sig självt. Detta tar ju såklart olika lång tid beroende på vad för kvalité och tjocklek du har på ditt egna hår.

Det finns ju även ”fejk dreads” alltså att man har syntetiskt hår som man låten en frisör fläta in i ditt egna hår och som sitter i ungefär 3 månader innan du måste göra om dem.
Detta kostar ofta runt 2000:- kr, men såklart finns det andra som kan det och gör det för en mindre summa pengar.

Kan man verkligen får rent håret när man har dreadlocks?

Detta är en mycket vanlig myt som har spidits ut över hela världen och det är att man inte kan tvätta det. Klart att man kan tvätta det!

Det ger nästa en motsatt effekt att inte tvätta det, när du inte tvättar dem, blir det mycket svårt att tupera dem.

Se artikeln här:


Originalartikeln: Dreadlocks, vad är det egentligen?


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *