Bacon, sallad och tomat är en alltid en säker kombination. Denna sallad är mittemellan cobb-sallad och grekisk sallad. Enklare att göra en den förstnämda och matigare än den sistnämnda. Perfekt som en lättare helglunch eller middag.
BLT-sallad 4-5 port
2 paket bacon
1 gurka
2 avokado
400-500 g småtomater
1 huvud cosmopolitan- eller romansallad
1-2 paket fetaost
Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk pressad citron eller vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
Gör så här:
Stek baconen. Vi gör det genom att sätta ugnen på 210 grader. Lägga baconen på plåt med aluminumfolie eller bakplåtspapper. Och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Klipp ner i mindre bitar.
Skala och tärna gurkan. Dela, skala och skiva avokadosarna. Dela tomaterna och salladen. Tärna fetaosten.
Blanda allt i en form eller skål.
Blanda ingredienserna (bra om alla har samma temperatur) till dressingen.
Läs mer här:
Originalartikeln: BLT-sallad
Lämna ett svar