Blomkålsbröd med ägg och lax




Portioner: 5 st bröd

Källa: Ekofilosophie

Visa alla recept för: Ekofilosophie

Foto: Ekofilosophie

Ingredienser:

Mackor
1/2 stort blomkålshuvud
4 ägg
ca 2 teskedar fiberhusk
1/2 tesked fänkålsfrön
1/2 tesked kumminfrön
lite salt och svartpeppar
smör att steka i

Pålägg
200 gram kallrökt lax
1/2 finhackad rödlök
2 hårdkokta ägg
lite torkad dill
smör
några citronklyftor
lite majonnäs med chili

Gör så här


Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem sedan i en mixer eller liknande så att det blir som ett fint mjöl. Lägg blomkålsmjölet i en bunke och knäck i äggen. Tillsätt kryddorna och fiberhusket. Rör runt och låt stå och tjocka till sig ett tag.

Ta en stekpanna och lägg i en klick smör som får smälta. Klicka i och bred ut smeten så att den får storleken av en amerikansk pannkaka (mellan 10-15 cm i diameter skulle jag tro, vilket det blir om du tar cirka en deciliter smet). Stek bröden gyllenbruna på bägge sidor.

Låt bröden svalna lite och lägg sedan på påläggen: några skivor lax, ägg, hackad rödlök, lite majonnäs och strö sedan över lite dill. Riktigt gott och mättande!

Tips: gör bröden lite mindre så passar de perfekt som ett tilltugg eller en förrätt! :)

Läs mer:


Originalartikeln: Blomkålsbröd med ägg och lax


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *