Bay Rum för vuxna

betyg 4

recension bay rum

Mr. Natty var ett av de allra första märkena som jag kom i kontakt med när jag började använda skägg- och mustaschprodukter för några år sedan. Jag föll direkt för den höga klassen på oljorna, vaxen, tvålarna och hårvaxen mm. Snygg design med en genuin ”hemmagjord” känsla. Mannen bakom Mr. Natty är den engelska barberaren Matt Raine som friserar allt från oss vanliga snubbar till rockstjärnor och kungligheter.

Nu har jag äntligen fått chansen att testa Mr. Nattys bay rum rakvatten. ”Jack Tar’s Bay Rum Aftershave”. Den har varit lite dyrare än de rakvatten jag vanligen använder så priset har avskräckt mig en smula. 299:- ligger en flaska på och den innehåller 100 ml.

Bay Rum är en väldigt klassisk amerikansk doft som funnits hur länge som helst. I Sverige har den dock varit en sällsynt doft. Doften för nog tankarna till juletid för oss svenskar då den bland annat innehåller lagerblad, kanel, citrus, rom mm och har en ganska söt doft. Doften förekommer i parfymer, raktvålar, rakvatten mm och alla företag har sitt egna lilla personliga recept och tolkning av doften. Jag har nog testat 4-5 olika bay rum rakvatten från olika tillverkare och alla har varit lite olika.

recension bay rum

Direkt ur flaskan doftar Mr. Nattys Bay Rum ganska mycket alkohol och mitt första intryck blev därför en liten besvikelse. När jag väl använde den i ansiktet efter rakningen blommar den ut i den underbara klassiska doft jag så väl är bekant med. Det är en lite mer vuxen typ av bay rum till skillnad från många andra. Lite mer krydda och lite mindre sötma. Jag gillar den verkligen! Den har en svalkande känsla i ansiktet och skänker lugn och lindring till den nyrakade huden. Huden känns även len och återfuktad efteråt så jag kände inget behov av att följa upp med någon balm eller liknande.

En skvätt handflatorna klappas in i ansiktet och hals – och man kan gärna ta ganska mycket då doften i sig inte sitter i lika länge som en eau de toilette eller cologne.

Priset är ändå lite högre än vad jag vanligtvis lägger på ett rakvatten så flaska hade gärna fått vara lite större. Man får se det som lyxiga droppar att unna sig då och då och betyget blir en 4:a.

testpilotsrecension

Läs mer här:

Originalartikeln: Bay Rum för vuxna


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *