Baby Butt Smooth

betyg 4

Produktens titel ”shaving cream” kan verka lite vilseledande. Det är inte fråga om en mjuk kräm som smörjs in i ansiktet eller som löddras upp med rakborste och vatten i en skål likt exempelvis Prorasos rakkrämer på tub eller Taylor of Old Bond Streets rakkrämer på burk. Krämen är av typen ”solid texture” vilket innebär att den mer liknar en traditionell, hård raktvål men har en mjukare konsistens. Tvålen ska alltså löddras upp med en fuktig rakborste direkt i burken till borsten är fylld och därefter i ansiktet. Man kan naturligtvis fortsätta att löddra i en rakskål eller mugg också om man vill experimentera med vattenmängden och vispa fram den konsistens man föredrar. Själv brukar jag bara doppa borsten lite lätt i vatten om jag tycker löddret blir för tjockt eller kompakt. Jag tycker ett något blötare lödder passar bättre vid rakning med kniv eller shavette.

Själva löddret är lätt att få till och det ger ett alldeles utmärkt skydd och glid. Efter första passet brukar jag skölja av ansiktet lite lätt och känna om glidet över hyn är kvar eller om ansiktet känns strävt. I fallet med den här tvålen så lämnar den efter sig en glättig hinna vilket indikerar god kvalitet. Jag brukar med kniv raka medhårs på första passet och mothårs på det andra. I vissa fall tar jag ett tredje pass om jag inte fått bort allt och blivit babylen. B.B.S = Baby Butt Smooth.

recension klassisk rakning mondial 1908

Mondials rakkräm lämnar inga besvikelser efter sig. Den funkar jättebra. Doften är frisk och fräsch av citrus precis som de övriga i serien ”Original Citrus”. En klassisk italiensk doft som stått sig genom alla år. Doften är mild vilket gör att tvålen kan kombineras med valfri aftershave utan problem.

testpilotsrecension

Kategorier:betyg 4, Mondial 1908, rakning

Tagged as: Antica Barberia Shaving Cream, klassisk rakning, Original Citrus, rakborste, rakkniv, rakkräm, rakvård, shavette, solid texture

Läs mer:

Originalartikeln: Baby Butt Smooth


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *