Årets heta fitnessklapp

Wellness

En plastrulle som ska ge dig bättre effekt av din träning – och dessutom massage. Det låter onekligen som en bra julklapp till träningsintresserade. Fitness-tomten tippar att det kommer finnas en del foam rollers i årets julklappssäck.

Minns du spikmattorna – de där taggiga rackarna som var ett måste för hälsomedvetna för några år sedan. ”Alla” köpte dem, bet ihop och la sig på dem för att få bättre cirkulation, bli mer avslappnade, mindre stressade och få mindre ont i kroppen. Gissningsvis ligger det nu tusentals dammiga spikmattor bortglömda i förråd, garderober och garage runt om i Sverige.

Trendig skumgummirulle

Nu finns det ett nytt hypat må-bra-redskap som allt fler träningsglada införskaffar. En skumgummirulle med ett specialmönster, en foamroller, ska få oss att må bra och få ut mer av vår träning.

Foamrollers används flitigt av sjukgymnaster och på trendgym i USA, som en del i den nya träningstrenden med större fokus på återhämtning och stretch för att få ännu bättre resultat av träning.

Självmassage

De populära plastrullarna ska påskynda återhämtningen av kroppen efter tuff träning, hjälpa till att ge bättre rörlighet och uppges lindra muskelvärk och smärta.

Genom att rulla olika delar av kroppen på rullen ska du också med självmassage kunna komma åt små knutar som utvecklas i muskler som överansträngts eller blivit skadade.

Bra för din fascia

Rullandet påstås också vara bra för din fascia. Det är den bindväv i kroppen som ska hålla musklerna på plats och få dem att fungera bra. Fascian har också betydelse for kroppens stabilitet och balans.

Om det är skönt att rulla på en foam roll? Nja, det gör ganska ont första gångerna du använder den, men det ska kännas bättre efter några användningar.

Låter det lite bekant – som en viss spikmatta kanske?

Läs mer här:

Originalartikeln: Årets heta fitnessklapp


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *