Används med en styvare rakborste

betyg 3

Det här är en raktvål som jag länge velat testa men som aldrig blivit av. Nu fick jag så slutligen testa den och har varvat den regelbundet mellan mina andra raktvålar.

Tvålen är hård som en vanlig handtvål och är en s.k refill som man kan lägga ner i en stor mugg eller skål. Tvålen är på generösa 100g och kommer garanterat att räcka i flera månader om man bara använder den och ingen annan. För mig som har flera tvålar jag varierar mellan så kommer den att räcka i flera år. Om man tidigare köpt tvålen i trädosan så är det bara att lägga i den här i den tomma trädosan.

recension raktvål

Doften är riktigt god men tyvärr lite för svag för min smak. Jag hade gärna velat ha den lite starkare. Doften är svår att beskriva men den innehåller kardemumma, tonkaböna, lavendel och vanilj. Mjuk och lite kryddig är den och om du tidigare testat C.F’s rakkräm på tub så är det exakt samma doft. Doften återkommer även deras handtvål som jag varmt rekommenderar.

Tvålpucken löddrar bäst om den får ligga i blöt ett tag innan man vispar på med rakborsten. En lite styvare rakborste funkar bäst eftersom tvålen är ganska hård. Löddret blir helt OK men jag tycker glidet är lite för dåligt. Jag upplevde också att den torkade ut min hy en del efter rakningen.

Trots sina brister så tycker jag Captain Fawcett Shaving Soap är helt OK. Om du är sugen på att testa den så skulle jag köpa den handsnidade trädosan i första hand. Den är snyggare och känns lyxigare och dessutom hade jag svårt att hitta en passande mugg att lägga den i då den är ganska vid. Efter att ha karvat av kanterna lite kunde jag trycka ner den i en tom burk från Taylor of Old Bond Street.

Se mer här:

Originalartikeln: Används med en styvare rakborste


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *