Andrew Tate hotar kvinna med rättsliga åtgärder

Kvinnans advokat uppger att de kontaktats av en advokatfirma, på uppdrag av Andrew Tate och hans bror Tristan. I ett brev hotar de att stämma kvinnan och hennes föräldrar på 300 miljoner dollar, motsvarande 3,1 miljarder svenska kronor, om hon inte tar tillbaka sina anklagelser.

Brödernas advokat uppger att man driver frågan om förtal.

Benjamin Bull, som representerar flera av kvinnorna som vittnar mot Tate, menar att brevets syfte är att tysta och skrämma.

— De vill att de här unga kvinnorna ska krypa ner i ett hål, gömma sig och aldrig berätta om vad som har hänt dem. Det är helt klart ett försök att skrämma dem, säger han, enligt BBC.

Dani Pinter, som tillhör samma juridiska team, menar att det inte enbart är hoten om rättsliga åtgärder som skrämmer kvinnorna. Andrew Tates följare ska ha hängt ut kvinnorna på sociala medier med namn och flera privata uppgifter. Två av dem ska ha tagit emot dödshot.

Tina Glandian, en av brödernas jurister, menar att det inte är någonting konstigt med att bröderna driver frågan om förtal, och säger att det är en del av deras juridiska rättigheter.

Andrew och Tristan Tate sitter häktade i Rumänien medan polisen utreder anklagelserna om våldtäkt och trafficking. Båda nekar till brott.

Andrew Tate hotar kvinna med rättsliga åtgärder


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *