När Italien nästan konsekvent vägrar ta sina fantastiska smaker och göra hälsomässigt vettiga rätter av dem så känner vi att vi helt enkelt måste hjälpa dem lite på traven :-).
Resultatet blev dessa mozzarellaköttbullar, som är enkla att göra, lite festliga och snudd på perfekt LCHF. Vi har gjort dem några gånger och nu är vi helt nöjda med receptet.
Mozzarellaköttbullar LCHF 4-6 port
1 näve färsk basilika, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
1 msk koncentrerad kalvfond
smör och olivolja till stekning
färsk basilika, finhackad
1-2 klyftor vitlök, finhackade eller pressade
2 mozzarellaostar, skivade
några basilikakvistar att dekorera med
Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna och forma till större köttbullar. Bryn dem runt om i smör och olivolja.
Blanda samtliga ingredienser till tomatsåsen och låt koka ihop i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll 2/3-delar av såsen i botten på en stor ugnsfast form. Fördela köttbullarna i såsen och toppa med resten av såsen och mozzarellan.
Servera med kokt broccoli eller något annat som låter gott till.
Se mer här:
Originalartikeln: Mozzarellaköttbullar LCHF
Lämna ett svar