Upprepa inte ”Idol”-fiaskot, TV4!


Tobbe Ek: ”Ett antiklimax är inte bra underhållning”

NÖJE

Nu är det upp till TV4 att inte upprepa ”Idol”-fiaskot igen.

Lura inte tittarna – det är inte värt det!

Två gånger har TV4 redan gjort det.

Nästa vecka är risken stor att kanalen gör det igen, när Chris Kläfford, Hanna Ferm och Gabriel Cancela ställer sig på ”Idol”-scenen igen för att göra upp om de sista två platserna i Globen-finalen.

Därför vädjar jag nu. Snälla upprepa inte fiaskot, vilseled inte oss tittare.

För två år i rad har TV4 ”överraskat” oss med att ingen åkt ut ur semifinalen och istället låtit alla tre ”Idol”-deltagare tävla även i finalen.

Men snälla TV4, det är allt annat än bra tv. Det är att lura oss tittare på det resultat som vi väntar på. Det är att vilseleda dem som bryr sig så mycket om er talangsåpa att de ringer och röstar och lura dem på den självklara belöningen för sitt engagemang.

Det är att vilseleda dem som bryr sig

Visst är det kul för deltagarna att få vara med i finalen. Men nej, TV4, ni gör inte ”Idol” för att deltagarna ska ha roligt. Ni gör det för oss tittare. För att ge oss bra underhållning. Och ett antiklimax är inte bra underhållning. Jag fattar att programtiden är svår att fylla ut med bara två deltagare i Globen, men om ni nu vill ha tre deltagare i finalen så säg det i så fall från början.

För en tittare som känner sig lurad kommer inte längre att engagera sig. Och en tittarskara som saknar engagemang måste ju vara precis tvärtemot vad ni strävar efter, eller hur TV4?

Två gånger kan vi stå ut med att ni blåst oss på resultatet, vem som åker ut och vilka som får vara kvar, det som är tävlingens självklara klimax. Men inte en tredje gång. Ni måste låta en av deltagarna åka ut även nästa vecka, TV4. Allt annat vore skandal.

▪▪ För övrigt: Nikki Amini. Tack för att du sitter i ”Idol”-juryn och hela tiden analyserar framträdandena utifrån vad som kan bli en säljande artist med en så stor karriär som möjligt. Du säger det jag tänker. Oftast.

OMG / WTF

OMG:

Linnea Henriksson. Oj, vad jag har saknat att se henne på scenen. Skulle önska att hon tog tag i Orup igen och skapade lite mer musikmagi.

WTF:

Jemima Hicintuka är en av två blivande stjärnor i årets ”Idol”. Hon borde inte ha åkt ut ikväll.

Här är alla vinnare av Idol 01:06

LÄS OCKSÅ

Bagge: ”Jag måste tacka gud”

LÄS OCKSÅ

Jemima tvingas lämna Idol

LÄS OCKSÅ

Johan Palm, Marie Picasso, Kevin Walker, Loulou Lamotte – Så gick det sen för ”Idol”-favoriterna

Se mer här:


Källa: Upprepa inte ”Idol”-fiaskot, TV4!