Tove Lo slår tillbaka efter kritiserade framträdandet i Idol | Idol … – Expressen


Tove Lo smekte sig mellan benen när hon uppträdde i ”Idol 2016″.

Den sexuella gesten gjorde många tv-tittare upprörda. Inte minst för att ”Idol” är ett program som riktar sig till barnfamiljer.

Nu slår Tove Lo tillbaka.

”Att ta på sig själv är väl det minst skadliga man kan göra?”, skriver hon på Twitter.

Under gårdagen gästades ”Idol 2016″ av den svenska världsstjärnan Tove Lo, 29. Iklädd t-shirt, en tröja, trosor och skor, framförde hon sin hitlåt ”Cool girl”.

Och det var i slutet av låten som Tove Lo gjorde en sexuell gest – och smekte sig mellan benen. Det fick många tv-tittare att sätta popcornen i halsen och snart fylldes TV4:s kanaler i de sociala medierna med upprörda kommentarer.

LÄS MER: Utbredd ilska mot Tove Los sexuella gest i ”Idol 2016″

Samtidigt stöttas artisten av sina fans.

”Folk rasar mot Tove Lo i ‘Idol’ – vad är detta? 50-talet? Det är okej att sätta kids i talangjakt men man klarar inte en stark tjej på scen?”, twittrar Johan Lindqvist, journalist på Göteborgs-Posten.

”Folk rasar över att Tove Lo smekte sig själv på grund av att barn kollar på programmet. Men barn har inte samma definition av ‘smekningar’ som vuxna. Jag ser inte problemet”, skriver en annan person på Twitter.

Samtidigt slår Tove Lo tillbaka.

”Jag håller med. Dessutom är väl att ta på sig själv det minst skadliga man kan göra?”, twittrar stjärnan.

Tove Lo får också stöd av TV4, som alltså valde att inte klippa bort den sexuella gesten.

”Vi är superstolta över att Tove Lo gästar oss i ‘Idol’. Hon är en av våra svenska världsartister just nu och hennes show visade varför. Hennes konstnärliga och musikaliska uttryck är hennes eget men självklart är det tråkigt att tittare tog illa upp under tv-sändningen”, skriver Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Idol”, i ett sms till Expressen.

LÄS MER: Tove Lo stoppades av Youtube – var för grov

Expressen söker Tove Lo.

Läs mer:


Källa: Tove Lo slår tillbaka efter kritiserade framträdandet i Idol | Idol … – Expressen