Sanningen bakom TV4:s bluff i Bonde söker fru | Nöje – Expressen – Expressen


TV4 mörkade sin plan för kärleksbönderna – att låta kärleksparen resa till samma destination.

I kvällens avsnitt får tittarna följa när Erik Bäckman och Sigrid Bergåkra – som tidigare haft en natt tillsammans – semestrar ihop med sina respektive på Malta.

Erik Bäckman är kritisk till TV4:s drag:

– De har gjort programmet till något det inte är, säger han.

I början av årets ”Bonde söker fru” uppstod heta känslor mellan bönderna Erik Bäckman, 21, och Sigrid Bergåkra, 43. De hade en passionerad natt ihop på Sundbyholms slott. TV4 ställde då ett ultimatum till bönderna: gå vidare med era brevskrivare eller dejta varandra utanför programmet.

Bägge valde friarna. Erik Bäckman hittade kärlek hos brevskrivaren Linnea Åberg, 21. För Sigrid Bäckman uppstod heta känslor för den nytillkomne friaren Pål Mases, 48.

I förra veckans avsnitt får tittarna reda på att bönderna ska åka få resa bort tillsammans till Malta.

Men TV4 berättade inte för paren att de ska resa till samma plats.

LÄS MER: Sigrids hångel – efter natten med Erik

Mörkade resmålet

Programledaren Linda Lindorff berättade i programmet för Erik och Linnea om resplanerna:

– Ni kommer att få åka till en otroligt vacker plats i Medelhavet. Jag kommer inte avslöja vart ni ska åka exakt. Men det är väldigt romantiskt.

Erik Bäckman har stora förväntningar på resan:

– Jag ser väldigt mycket fram mot att ta en liten resa med Linnea. Då får man verkligen se om hon är så passionerad som jag tror att hon är.

Men det är först på Arlanda som Bonde-paren får reda på att de ska till samma plats. I veckans avsnitt får tittarna se när bönderna spenderar tid ihop på Malta.

Erik Bäckman har tidigare berättat att han ångrar sitt deltagande i ”Bonde söker fru”. Han är kritisk till hur hans natt med Sigrid Bergåkra framställts i programmet.

Erik Bäckman: ”Det är synd”

Erik Bäckman är övertygad om TV4 ändrade resplanerna på grund av natten och är kritisk till upplägget:

– Det är synd att de ska göra det till ett program det inte är. Det blir ett helt annat program när de gör så här, sa han efter förra veckans avsnitt.

Sigrid Bergåkra berättar att hon inte var överraskad över TV4:s drag.

– TV4 kan inte överraska mig längre. Den största överraskningen jag fick var hur de hanterade mig och Erik efter det kunde ingenting överraska mig. Jag fick ganska tidigt klart för mig att årets Bonde söker fru är ett socialt experiment på en helt annan nivå än tidigare säsonger, sa hon efter förra veckans avsnitt.

LÄS MER: Sanningen bakom Bonde- Sigrids val

Sigrid: ”Socialt experiment”

Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Bonde söker fru”, förklarar beslutet med att man ville förnya programmet:

– Vi vill alltid skruva produktionen. Just det här var något vi bestämde oss för redan efter förra säsongen. Bönderna blir ju ofta vänner. Så vi tyckte att det kändes fint att låta bönderna åka till samma resmål, sa hon.

Tengbom avfärdar att Erik Bäckman och Sigrid Bergåkras relation skulle ha spelat in i resvalet.

Se mer här:Källa: Sanningen bakom TV4:s bluff i Bonde söker fru | Nöje – Expressen – Expressen