Så reagerar världen på George Michaels död


”En sorglig figur som behöver komma ut oftare.”
Det sa Elton John om George Michael för tolv år sedan.
I dag skriver han en rörande hyllning till sångaren som gått bort.Sångaren, som inledde sin karriär i bandet Wham! under 1980-talet, beskrivs ha gått bort under fridfulla omständigheter i sitt hem under söndagen, skriver BBC.
Nu hyllas han världen över av kändisar, artister och privatpersoner i sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Sångaren George Michael är död

Komikern Ricky Gervais skriver ”Otroligt. Vila i frid, George Michael” på Twitter.
”Vad i helvete”, skriver presentatören och journalisten Jeremy Vine. Spandau Ballet, det engelska bandet, skriver:
”Vi är så otroligt ledsna över att vår gode vän George Michael har gått bort. En briljant artist och bra låtskrivare.”
”En riktig talang”
Den brittiske komikern som tillsammans med Matt Lucas gjort den hyllade serien Little Britain skriver ”George Michael – du har varit älskad”.
”2016 – ännu en talangfull själ förlorad. All vår kärlek och sympati till George Michaels familj”, skriver bandet Duran Duran.

LÄS OCKSÅ: George Michaels karriär i bilder

Dj:n Tony Blackburn skriver ”Otroligt, George Michael har dött vid 53 års ålder. Vila i frid. Det här hemska året bara fortsätter. Så sorgligt, en riktig talang”.
Ellen DeGeneres: ”Jag är så ledsen”
Hyllningarna fortsätter strömma in från alla möjliga håll.
Sångaren Adam Lambert skriver ”Vila i frid, George Michael”. Pratshowvärden Ellen DeGeneres skriver ”Fick precis reda på att min vän George Michael har dött. Han var en briljant talang. Jag är så ledsen”.

Rockartisten Bryan Adams skriver ”Jag kan inte tro det. En sådan fantastisk sångare och en underbar människa har lämnat oss alldeles för ung”.
Flöden på Twitter och Facebook strömmar i skrivande stund över med bilder på George Michael, lovord och hjärtan. Såväl privatpersoner som kändisar uttrycker sina kondoleanser för sångarens familj och uttrycker sin sorg.
2004 hävdade sångaren Elton John att George Michael var en sorglig figur som behövde komma ut oftare. George Michael blev då rasande och skrev i ett öppet brev att Elton inte visste något alls om hans privatliv. Men när när Elton John intervjuades två år senare var stridsyxan nergrävd.
I dag, i ett inlägg på Instagram, skriver Elton John att han befinner sig i djup chock. ”Jag har förlorat en älskad vän – den snällaste, mest generösa själen och en briljant artist. Mitt hjärta går ut till hans familj och alla hans fans.”


Se mer här:


Cred & Källa: Så reagerar världen på George Michaels död