Lill-Babs: ”jag lägger av snart”


Pensionen närmar sig för Lill-Babs, 78.
Den folkkära artisten planerar att avveckla succékarriären inom kort.
– Jag tror att jag lägger av ganska snart, säger hon. I över 50 år har hon har varit en av Sveriges mest populära artister. Men snart kan ha framgångssagan ha ett slut.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson planerar att trappa ner rejält den närmaste tiden.
– Jag tror att jag lägger av ganska snart. Drar ner på takten. Jag har trott det i tio år men den här gången tror jag att jag ska lyckas ganska bra, säger hon.
Men exakt när det blir är fortfarande höljt i dunkel.
– Det är det ingen som vet. Jag älskar ju det här, det är jättesvårt att lägga av. LÄS OCKSÅ PLUS ”Lill-Babs kunde ju för fan inte vissla”
Vill umgås med barnbarnen
Den största anledningen till nedtrappningen är att Lill-Babs vill hinna umgås mer med sin närmaste familj. Det saknar hon.
– Jag märker att jag vill umgås med mina barn och barnbarn och jag vill ut och spela golf. När nån av ungarna ringer och säger ”mormor, ska vi spela golf?” så får jag säga att inte i dag, men en annan gång. Alltid men, men men. Och jag kan inte komma på släktmiddagen i december, säger hon.
Men barnen lägger ingen press på sin mor.
– Det enda de säger är att ”herregud, mamma, håll på så länge du tycker det är kul”.
Lill-Babs vill minska arbetsmängden succesivt.
– Man kan ju inte hugga av sig fötterna på en gång, säger hon. LÄS OCKSÅ Lill-Babs hyllad: ’Det är underbart’
Turnerar med Malmkvist och Hanson
Lill-Babs gav ut sin första skiva 1954 och har sedan dess släppt 16 egna album, spelat i flera filmer och tilldelats Hovmedaljen för lång och trogen tjänst.
Du har gjort otroligt mycket. Vad minns du bäst?
– Alla sommarshower, gud vad kul det var. Men det jag minns allra bäst är rollen som Annie i ”Annie get your gun” i Skandinavium i Göteborg och scenshowen som Lars Forssell skrev åt mig 1982.
Hon fortsätter:
– Men det man håller på med just nu är det som ligger en varmast om hjärtat.
I vinter gör Lill-Babs turnén ”Tillsammans” med kollegorna och vännerna Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. Turnén har premiär i Luleå den 1 februari.

Läs mer här:


Cred & Källa: Lill-Babs: ”jag
lägger av snart”