Kampen mot skadorna i ”Mästarnas mästare”


I förra veckans avsnitt av ”Mästarnas mästare” stod det klart att bollaget tog den första finalplatsen.
Men lagets resa till finalen har inte varit spikrak.
– Många kanske tycker att vi inte riktigt borde vara i final. Men vi har visat att vi hör hemma här, säger Jesper Blomqvist. I åtta veckor har 18 mästare i sex lag kämpat för att nå finalen i ”Mästarnas mästare” på SVT. I kväll är det dags för det sista och avgörande programmet.
I semifinalen förra veckan stod det klart att bollaget tog den första finalplatsen. Laget består av fotbollspelarna Kennet Andersson och Jesper Blomqvist samt handbollspelaren Magnus Wislander.
Bollagets resa till finalen har varit krokig och de tävlandes självförtroende har svajat.
– Många kanske tycker att vi inte riktigt borde vara i final. Men vi har visat att vi hör hemma här, säger Jesper Blomqvist.

LÄS MER: Här får Jesper Blomqvist en elektrisk stöt – skriker av smärta

Men med skicklighet och en gnutta tur har laget lyckats ta sig ända fram till slutspelet.
– Lite otippat är det väl att vi har gått hela vägen. Det handlar om att utnyttja laget på bästa möjliga sätt. Vi har ställt upp för varandra och varit lite smarta ibland, säger Magnus Wieslander.

I gruppspelet föll Jesper Blomqvist under en tävlig och skadade sig, något som satte stor press på bollaget. Efter ett läkarbesök kunde man konstatera att foten lyckligtvis inte var bruten.
– Men klart svullen fotled och ett uttänjt ledband, sa Jesper Blomqvist.
Kennet Andersson och Magnus Wislander hade skador innan tävlingen började.
– Jag kom dit med en hälsena som opererades sju månader innan. Jag tackade nej först. Men jag tänkte att inte kunde missa chansen. Och Magnus Wislander hade en bristning i baksidan, säger Kennet Andersson.
I den tionde jubileumssäsongen av ”Mästarnas mästare” har upplägget gjorts om. Den här gången har deltagarna tävlat i lag med andra idrottare som har tävlat i sporter med liknande förutsättningar.
Finalen av ”Mästarnas mästare” visas på söndag kl 20:00 på SVT.

LÄS MER: Därför bröt SVT duellen mellan ”Foppa” och Stenmark  Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Se mer här:


Cred & Källa: Kampen mot skadorna i ”Mästarnas mästare”