Jackie Ferm om sin sorg efter pappan


Jackie Ferm förlorade fadern Lars-Inge Svartenbrandt i en lägenhetsbrand i april.
I ”Malou efter tio” berättar hon om den svåra sorgen och hur hon tog sig tillbaka.
– Nu är han fri, och även jag, säger Jackie Ferm i TV4-programmet.Det var 15 april som Lars-Inge Svartenbrandt hittades död i sitt hem i Kopparberg.
Den ökände brottslingen levde där under sitt nya namn Lars Carlander.
Efter ett bråk med hustrun Lena Carlander ska Svartenbrandt ha tänt eld på sig själv. I fredagens ”Malou efter tio” på TV4 berättar hans dotter Jackie Ferm om faderns död.
Jackie Ferm om pappa Lars-Inge Svartenbrandts död
– Han satte eld på lägenheten själv. Han har själv tänt på. Han var väldigt fascinerad, nästan perverst fascinerad av den här vietnamesiska munken som tände eld sig själv i protest mot kriget. Han såg den här munken som det största och bästa sättet att lämna jorden på. Att bränna upp sig själv. Att brinna och dö är väldigt smärtsamt. Han orkade helt enkelt inte mer, säger Ferm i programmet.

LÄS MER: Änkan berättar om Svartenbrandts död

I intervjun berättar hon om sorgeprocessen. Hon beskyllde sig själv för vad som hänt. Ferm säger att hennes självbiografi ”Rövardotter” tog hårt på fadern.
– Det var fruktansvärt. Jag trodde att nu kan det inte bli värre i ditt liv Jackie. Men så blev det ändå värre. Jag trodde verkligen inte att det gick att komma ännu längre ned på botten än jag varit. Och så gör han så här. Särskilt eftersom ingen ville ta hand om hans begravning och papper. Folk höll sig undan. Så jag var den enda som tog hand om och tittade på hans kropp, pratade med polisen. I början mådde jag jättedåligt beskyllde mig själv, säger Ferm.

LÄS MER: Jackie Ferm och Ola Brising skiljer sig

Jackie Ferm: ”Nu är han fri, och även jag”
Men i dag har Ferm gått vidare.
Hon säger att hon känner sig fri.
– Det är skönt för mig att veta att han inte lider längre. I början av sorgen var jag arg. Jag kan inte gå vidare om inte jag hade förlåtit honom. Och tänka mer på att han lider inte och jag lider inte. Nu är han fri, och även jag. Det är väldigt viktigt för mig, säger Ferm i TV4-programmet.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Fortsätt läsa:


Cred & Källa: Jackie Ferm om sin sorg efter pappan