Idol-vinnaren till Ljungby


Chris Kläfford blev den stora favoriten under Idol 2017. Han höll ställningarna ända in i kaklet och vann även finalen.

Nu har Azir Mahmutovic, som driver Garvaren Nöje i Ljungby, lyckats engagera honom för en konsert lördagen den 27 januari.

– Han kommer med sitt band, och vi kör på stora scenen, berättar Azir, som hoppas att intresset för Chris Kläfford är stort och att det kommer mycket publik.

Chris Kläfford blev den stora publikfavoriten i Idol under hösten, inte minst när han sjöng ”Imagine” i programmet. Den insatsen har setts av omkring tre miljoner tittare på You Tube och har blivit den låt som fått flest antal visningar på Idol Sveriges YouTube-kanal.

Det var faktiskt fjärde gången som Chris Kläfford ställde upp i Idol. Han var med även 2010, 2011 och 2015 under sitt ”riktiga” namn Christoffer Sjögren, Men då nådde han aldrig så långt i tävlingen, men med några års erfarenhet till, sin röst, sitt stor skägg och sin pondus så tog han svenska folket med storm.

Han är från Lindesberg, och fyller snart 29 år. Det var också i Lindesberg han började sin turné strax före jul, och senare har det varit en del framträdanden i Norrland. Men Ljungby blir en av de första orterna i södra Sverige som får besök.

På Garvaren Nöje har man nu – efter jul-och nyårsfirandet och Drängarnas framträdande i helgen – planerat in en hel del andra evenemang för våren.

– Den 3 februari spelar 4 Whiskey & 1 Bira på Garvaren, och 2-3 mars blir det Turbofest, berättar Azir Mahmutovic.

Hårdrocksfesten ”Turbofest” startade i fjol och i år blir det vol 2. I år blir det dessutom en uppvärmningskväll redan på fredagen.

– Vi diskuterar också med andra artister, säger Azir, men det är inte klart ännu.

När det gäller dansband som kommer tre av landets främsta dansband att spela under februari och mars. Black Jack spelar upp den 10 februari, Lasse Stefanz den 2 mars och Larz Kristerz den 31 mars.

Men först ut blir alltså Idol-vinnaren Chris Kläfford den 27 januari.

Läs mer:


Källa: Idol-vinnaren till Ljungby