Här tatuerar sig Peter Jihde i direktsändning


Här tatuerar Peter Jihde in ordet ”diabetes” på handleden i direktsändning.
I måndagens ”Nyhetsmorgon” på TV4 uppmärksammar programledaren Världsdiabetesdagen genom sin egen sjukdom.
– Varje dag när jag vaknar tänker jag: ”Hur ska jag överleva och sköta mig själv bäst i dag, så att jag får en dag i morgon också?”, säger Peter Jihde, som har typ 1-diabetes.I morgonens ”Nyhetsmorgon” på TV4 valde programledaren Peter Jihde att uppmärksamma att det i dag är Världsdiabetesdagen. Tillsammans med två tatuerare från Salong Betong i Stockholm valde han att tatuera in ordet ”diabetes” på sin handled.
Tanken är både att uppmärksamma sjukdomen, men också att hjälpa Peter Jihde om en svår situation skulle uppstå på grund av sjukdomen. Om programledaren exempelvis skulle bli medvetslös av för lågt blodsocker, hoppas han att ordet ”diabetes” tydligt på handleden ska hjälpa människorna runtom honom att förstå att han lider av sjukdomen och på så sätt enklare få hjälp.
– Varje dag handlar om att överleva en sjukdom som borde få mer repsket än den får. Om jag skulle gå ner i svart någonstans så är jag ganska osäker på om folk förstår varför jag går ner i svart. Då är det skönt att ha ordet ”diabetes” på handleden så att folk runtomkring vet att jag har den sjukdomen, säger Peter Jihde i ”Nyhetsmorgon”.

LÄS MER: Peter Jihde: ”Jag är bipolär”
Peter Jihde om sin diabetes
Peter Jihde har sedan 1994 en ros tatuerad på höger arm. Diabetes-tatueringen blir hans första på 22 år.
– Jag hoppas lite mer på den här tatueringen än rosen. Varje dag när jag vaknar tänker jag: ”Hur ska jag överleva och sköta mig själv bäst i dag, så att jag får en dag i morgon också?”, säger han i TV4.


LÄS MER: Peter Jidhe om sin diabetes
Peter Jihde: ”Jag är bipolär”
Peter Jihde berättade också så sent som i går, i en stor intervju i samband med att han släpper boken ”Jihdes diabetes – en match för livet”, att han också är bipolär.
– Jag försöker leva vanligt även när jag känner att jag är speedad. De mörkare faserna är det träning och socialt umgänge som gäller. Det gör mig gott. Jag dricker inte vin för att ta mig igenom dagen. Jag äter rätt och sover bra. Allt det där är samma sak som gäller för diabetesen. Det är två sjukdomar man hanterar på samma sätt, sa han då.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Se mer här:


Cred & Källa: Här tatuerar sig Peter Jihde i direktsändning