Här spelar Håkan Hellström i sommar


Datumen till Håkan Hellströms sommarturné – som går under namnet ”Rullande åska” är presenterade.
Den 10 juni går han upp på Stadions scen i Stockholm för att nära tre veckor senare avsluta på Ullevi i Göteborg – där emellan spelar han i sex andra städer.
I ett mejl till TT kommenterar Håkan Hellström turnén som kan vara den största en svensk artist gjort.
– Jag passar på att ta alltihop ut i landet, det vi gjort i Göteborg på Ullevi de senaste åren, säger han.Håkan Hellströms vinterturné är inte långt borta. Men likt hans två spelningar på Ullevi i somras, sålde biljetterna slut snabbt.
Men nu har fansen fått en ny chans att se fram emot.
Nu har nämligen datumen för Håkan Hellströms kommande sommarturné, ”Rullande åska”, presenterats. Turnén inleds på Stadion i Stockholm den 10 juni och kommer sedan att fortsätta till sju andra svenska städer.
Turnén går från Stockholm till Gävle och sedan vidare till Umeå, Örebro, Karlstad, Borgholm, Malmö och avslutas på Ullevi i Göteborg den 29 juli.
– Har man en gång fått smak på att turnera runt på sommaren så är det något man alltid vill göra igen”, säger Håkan Hellström till TT.

Biljetterna till turnén Rullande Åska kommer att släppas vid klockan 10.00 den 25 november på artistens officiella hemsida hakanhellstrom.se.
Expressen har tidigare kunnat rapportera om planerna till en stor sommarturné. Enligt uppgifter till Expressen då innebar Håkan Hellströms byte från bolaget Live Nation till det tyska FKP Scorpio en mångmiljondeal för artisten.
Enligt Hellströms skivbolag är FKP inte bokningsbolag för just den här turnén utan en partner.
Turnén sker drygt ett år efter senaste skivan ”Du gamla du fria”.
Så här kommenterar Håkan Hellström, i ett mejl till TT, det faktum att han är van att göra många spelningar efter varje skiva – men att det skett efter ”Du gamla du fria.
– Den här gången har det varit ovanligt få spelningar än så länge, men rätt stora. Så jag passar på att ta alltihop ut i landet, det vi gjort i Göteborg på Ullevi de senaste åren”, skriver han.
I mejlet berättar han också att vädret ska bjuda på ”solsken och rullande åska”, men han har inga direkta förväntningar på vem som kommer för att se honom live.
Rullande åska är en översättning av engelskans ”rolling thunder”. Bob Dylan gjorde en klassisk turné i USA i mitten på sjuttiotalet som gick under namnet ”Rolling Thunder Revue”
Dylan ville att då att framträdandena skulle likna cirkusföreställningar och konserterna kunde pågå ofta i fyra timmar. Andra artister som ingick i turnén var Joan Baez, Roger McGuinn och Mick Ronson.
Kanske en vink om att Hellström får sällskap på den här turnén.

Se artikeln här:


Cred & Källa: Här spelar Håkan Hellström i sommar