Portioner: 6
Källa: Bo Frick
Visa alla recept för: Bo Frick
Foto: Niklas Skagerlind Radio Kalmar
Ingredienser:
400 gram fläskfärs
400 gram fiskfärs (mixa färsen i matberedare alt skär med fin kniv)
1 finriven rödlök
2 pkt frusen dill (70 gram)
2 ägg, gärna ekologiska
100 gram finriven goudaost (Gouda millenium lagrad 36 månader)
1 dl smetana
1 msk tomatpuré
salt, svartpeppar
smör att steka i
Gör så här
Blanda all väl och låt stå i kyl 1 timme. Provstek lite i smör för att se resultat och tillsätt ev. extra kryddor.
Gör små platta köttbullar, stek dem och servera med sallad och en kall vitlökssås gjord på majonnäs, vitlök, filmjölk, salt o peppar samt smörstekt strimlad rå broccoli.
Du kan variera fisksorter, och använda nötfärs istället.
Läs mer här:
Originalartikeln: Fricks fulla fräckisar
Lämna ett svar