Farmen-profil bjuder ut "Barbiedrog" på nätet


”Barbiedrogen” ska göra dig både solbränd, kåt och smal.
Nu marknadsförs det förbjudna läkemedlet Melanotan 2 av en av deltagarna i TV4:s dokusåpa ”Farmen”.
– Jag tar avstånd från droger, säger deltagaren.Melatonan 2, även kallat ”Barbiedrogen”, är klassat som läkemedel och får inte säljas i EU.
Men på sin privata Facebook-sida marknadsförs drogen av en av deltagarna i TV4:s dokusåpa ”Farmen”, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.
Dokusåpaprofilen har flera gånger skrivit om ”Barbiedrogen” på Facebook med budskap som ”nästa vecka kommer det komma en stor leverans av melanotan 2 med toppkvalité!”, ”Melanotan finns inne, PMa om ni vill beställa” och ”Det är ABSOLUT sista chansen att få melanotan idag för sen kommer jag vara borta till hösten”.

LÄS MER: Hon har injicerat ”Barbiedrogen” i fyra år

Deltagaren själv förnekar dock att denne säljer läkemedlet.
– Nej, jag har inte gjort något fel. Jag tar avstånd från alla droger. Melatonan 2 är inte en drog, det är ett hormon, säger deltagare.
Tomas Nilsson är utredare på Läkemedelsverket och han varnar för Melanotan 2 som både är olaglig och farlig.
– Det har beskrivits flera fall där som personer som har använt den här produkten har utvecklat hudcancer, säger han till Aftonbladet.

Försäljning av olagliga läkemedel kan ge böter eller fängelse i upp till två år.
– Det är ingen ofarlig produkt om man uttrycker det så. Det finns flera olika typer av biverkningar. Dessutom finns en stor risk att det man köper på nätet inte är sterilt. Man ska injicera det här preparatet och om det inte är sterilt kan det leda till blodförgiftningar som definitivt kan vara dödliga, säger Tomas Nilsson.

LÄS MER: Läkare: ”Barbiedrogen” kan leda till cancer

Joel Bendrik är exekutiv producent för ”Farmen” på TV4:
”Det här var ny information för oss och helt utan vår kännedom. TV4 tar självklart starkt avstånd från droger”, skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Fortsätt läsa:


Cred & Källa: Farmen-profil bjuder ut "Barbiedrog" på nätet