En favoritdoft för vintertider!


betyg 4

recension mustaschvax

Big Red är det lilla kanadensiska företaget som tillverkar skägg- och mustaschkammar i trä. Ett utsökt hantverk i fina träslag. Men de har även fler produkter i sitt sortiment; skäggoljor, balks, tvålar och vax. Jag testade ett av deras mustaschvax för några år sedan och var väl inte så överförtjust direkt med hur det presterade. Nu har jag fått chansen igen då de lanserat en ny doft. Dillinger heter den. Jag undrar om det är den amerikanske bankrånaren John Dillinger, som levde rövare under 1930-talet som inspirerat till denna?

Doften är alldeles utmärkt. En fin blandning av kanel, bay rum, svartpeppar mm. I ett blindtest hade jag nog förväxlat den med Captain Fawcetts ”Booze & Baccy”. Dom är väldigt lika. Det är kul med lite mer annorlunda dofter till skillnad från de gamla vanliga som sandelwood, citrus osv.

Då det var ett tag sedan jag senast testade Big Reds vax så har både jag och mustaschen mognat en del. Numera fönar jag alltid mustaschen till rätt form och jag brukar mestadels använda beard balm som enda stylingprodukt utom vid speciella tillfällen. Stråna i mitten av min mustasch har dessutom växt till sig ganska bra så jag har mycket lättare att hålla den prydlig utan en massa småhår som spretar ut här och där. Det kan även vara så att de omformulerat sitt vax en aning för nu tycker jag att det funkar väldigt bra. Man får visserligen ta i en del vax för att få till sammanhållna spetsar men jag upplever att det klibbar väldigt bra.

recension mustaschvax

Vaxet kommer i en liten avlång, fyrkantig plåtdosa med skjutlock och har en lite grönare nyans än de flesta andra vax. Den gröna färgen kommer med stor sannolikhet från hampafröoljan som har en mörkt grön färg. Mörkare än olivolja. Hampafröolja är en utmärkt olja för både hår och hud. Den är rik på protein och omega-3, 6 och 9.

Vaxet är lätt att skrapa upp och applicera. Värmer man det mellan fingertopp och tumme så klumpar den inte alls. Doften sitter i länge hela dagen vilket för känsliga kan upplevas som lite jobbigt. Då detta är en av mina favoritdofter så här under höst- och stundande vintertider är det inget minus för min del.

Köp om du vill ha en ny spännande doft! Vaxet funkar dessutom riktigt bra!

testpilotsrecension

Se mer här:

Originalartikeln: En favoritdoft för vintertider!