Bonde-Sigrids ilska efter programmet – Expressen


Sigrid Bergåkra får utstå många elaka kommentarer på nätet efter sin medverkan i ”Bonde söker fru”.

Men kommentarerna rör henne inte i ryggen och nu slår Sigrid tillbaka mot näthatarna:

– De här personerna har lite mycket tid över och lite otur när de tänker, säger hon.

Sigrid Bergåkra, 43, söker kärleken i TV4-programmet ”Bonde söker fru”. Där berättar hon öppenhjärtigt om sin längtan efter närhet – och förhoppningen att träffa den rätte. Hennes medverkan har lett till att flera personer skrivit nedsättande om hennes utseende, personlighet och hennes val i sociala medier.

– De här personerna har lite mycket tid över och lite otur när de tänker, säger hon.

Sigrid Bergåkra tycker att det är sorgligt att vuxna människor lägger tid på att vara elaka på nätet mot främlingar. Samtidigt är hon inte överraskad över näthatet.

– Jag är bara förundrad över att kvinnor kan fälla andra kvinnor. Det tycker jag känns märkligt 2016. Efter det här tycker jag nog inte att det är så konstigt att det blir krig i världen, när ett tv-program kan beröra känslor så att folk fäller så starka ord om folk de inte känner, säger hon.

Men de elaka kommentarerna rör henne inte i ryggen.

Bonde söker fru-kommentarerna är ingenting i jämförelse med elakheterna som sagts om mig efter min skilsmässa, säger hon.

LÄS MER: Ilskan mot Lindorff efter kärlekssabotaget

Sigrid Bergåkra skilde sig för sex år sedan från sin man – pappan till hennes tre döttrar.

– Några av mina närmsta vänner har faktiskt varit elaka i och med skilsmässan. Då får man en hårdare hud. Man blir inte förvånad över att helt okända personer kan fara fram med elakheter.

”Ska hålla sig inom ramen”

Sigrid Bergåkra är övertygad om att hennes beslut att tala öppet om sin önskan efter närhet i programmet lett till hatet.

– Som kvinna ska man hålla sig i en viss ram. Kvinnor som tar sig rätten att prata om kärlek och sex och är öppna utsätts direkt. Det är jantelagen som slår till, säger hon.

LÄS MER: Bonde-Jennifers ilska mot näthatet

Sigrid Bergåkra är inte ensam bland ”Bonde söker fru”-deltagarna att elakheter skrivna om sig. Hästbonden Jennifer Erlandsson, 33, från Slöinge har tidigare berättat om de elaka kommentarerna hon fått utstå. Erlandsson skrev ett långt Facebook-inlägg där hon fördömde personangrepp och berättade om sin förhoppning att tittare som vill skriva om programmet håller god ton.

– Man blir ju ledsen när man ser vad folk skriver. Vi är vanliga människor som söker kärlek. Det har varit rena personangrepp mot vissa deltagare, sa Jennifer Erlandsson efter inlägget.

Blir tvungna att skicka hem sina friare

I onsdagens avsnitt blir hon återigen tvungen att välja vilken av hennes friare som ska få stanna kvar med henne på gården. Jennifer väljer att pröva kärleken med Charlie Guldvinge – och en besviken David Olsson får packa väskorna.

Även grisbonden Erik Bäckman, 21, är tvungen att välja vem som ska få fortsätta dejta honom i programmet. Erik Bäckman går vidare med Linnea Åberg och hennes rival My Niklasson får respass.

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Se artikeln här:Källa: Bonde-Sigrids ilska efter programmet – Expressen