Bonde-Erik och Linnea säljer gården – Expressen


Bonde söker fru”-paret Erik Bäckman och Linnea Åberg ska sälja sin gård.

Paret har bestämt sig för att flytta till Hälsingland och letar nu efter köpare till gården.

– Vi letar efter en stor gård runt Bollnäs som vi kan satsa på, säger Linnea Åberg.

Erik Bäckman, 21, och Linnea Åberg, 21, träffade under fjolårets säsong av TV4-programmet ”Bonde söker fru”. Paret flyttade ihop på Eriks gård i Dannäs i Småland. Men nu har paret gjort planer om att flytta vidare, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Vi letar efter en stor gård runt Bollnäs som vi kan satsa på, säger Linnea Åberg.

Linnea Åberg har sin familj i Bollnäs och paret fattade under julhelgen beslut om att försöka hitta en ny gård att sätta bo på. Paret har lagt upp en annons för sin gård på Facebook med texten: ”Perfekt för dig som vill ha en lagom stor gård för hobbyryttaren eller för den som vill ha alla möjliga djur. Finns även en ridbana 1 km bort”

LÄS MER: Erik och Linneas dröm om barn

Linnea berättar att de inledningsvis hoppas kunna hyra ut gården och att de vill göra samma sak i Hälsingland.

– Vi ska först bygga ut ett riktigt stall på vår gård, eftersom vi vill sälja det som en hästgård. Vi har sagt att vi ska flytta under det här året, men det beror på när vi hittar drömgården i Bollnäs. Sedan tänker vi arrendera gården och känna efter så att det känns rätt, säger Linnea Åberg.

Paret vill sedan satsa på hästar och Eriks specialitet: kor och grisar.

– Jag ska utbilda mig till ridlärare så att vi kan ha hästverksamhet. Erik ska satsa på kor och grisar, säger Linnea Åberg.

LÄS MER: Bonde”-Erik har nu hittat sin fru

Erik Bäckman friade under julhelgen till Linnea Åberg. Han hade förberett med marschaller ute på en brygga och gick sedan ner på knä för sin Linnea.

– Jag blev väldigt chockad och började gråta. Men jag sa ja, direkt, det klart jag ville det, säger Linnea Åberg.

Erik Bäckman blev väldigt omskriven efter sin natt med hästbonden Sigrid Bergåkra. Duon valde att söka kärleken hos sina friare – och bägge hittade under säsongen en partner. Sigrid Bergåkra föll för Pål Mases, 48, och bor i Vallsta utanför Bollnäs.

Följ Expressen Nöje på Facebook – där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Läs mer här:Källa: Bonde-Erik och Linnea säljer gården – Expressen