Allt om Idolernas originallåtar i Idol 2016 – Idol – tv4.se – TV4


Tillsammans med erfarna producenter och låtskrivare har topp 4 i Idol 2016 fått skapa originallåtar som återspeglar vem de är som artist.

– Min låt är någonting som jag tror skulle kunna slå utomlands, säger Rebecka Karlsson.

Inför den nionde fredagsfinalen släpptes topp 4:s originallåtar på Spotify, låtar som Idolerna själva fått vara med och skapa:

– Killarna som jag jobbade med bjöd in mig till att hjälpa till och ha åsikter. Så jag är vädigt nöjd, säger Oskar Häggström.

Genom att låta Idolerna skapa musik tillsammans med etablerade låtskrivare och producenter får de en möjlighet att visa svenska folket på ett ännu tydligare sätt vilken typ av artist de är.

Rebecka Karlsson – If I Were You

If I Were You är en riktig power-låt för den som vill sätta ner foten.

– Min låt är någonting som jag tror skulle kunna slå utomlands, det är en väldigt kaxig och cool låt. Det är lite en sån här ”ingen kan komma och trampa på dig låt”, säger Rebecka Karlsson.

Klicka här för att lyssna på Rebeckas låt.

Läs texten till ”If I Were you” och ta reda på vilka som är upphovsmännen bakom låten.

Liam Catian Thomassen – Beautiful Silence

Liam har valt att skriva en låt om kärlek men Beautiful Silence är ingen typisk kärlekslåt.

– Man kan säga att den handlar om att jag exempelvis är tillsammans med världens vackraste brud men hon bara bråkar hela tiden, vilket betyder att hon är vackrare när hon är tyst, säger Liam Cacatian Thomassen.

Beautiful Silence är en självupplevd historia.

– Jag har alltid tillägnat mina låtar till en speciell situation som jag har varit med om och det här är en annan sida av den situationen, den dåliga sidan, säger Liam.

Klicka här för att lyssna på Liams låt.

Läs texten till Beautiful Silence och ta reda på vilka som är upphovsmännen bakom låten.

Oskar Häggström – The Underdogs

The Underdogs är en låt om känslan att slå från ett underläge. En låt som Oskar Häggström identifierat sig med, inte minst genom den resa han gjort i Idol 2016.

– Under kvalveckan räknade jag ut mig själv direkt när jag ställdes mot Greg, Feliks, Liam och Daniel. Jag hade väldigt dåligt självförtroende och visste inte att jag hade någonting som folk tyckte om, säger Oskar Häggström och fortsätter:

– Men känslan jag fick uppleva när Pär Lernström läste upp mitt namn vill jag berätta om. Jag kände mig som en underdog men vill man och jobbar hårt för sin dröm går det!

Klicka här för att lyssna på Oskars låt.

Läs texten till The Underdogs och ta reda på vilka som är upphovsmännen bakom låten.

Charlie Grönvall – Running Wild

Charlie bjuder till med en kärlekslåt om svek.

– När man känner sig sviken är det lätt att utveckla en känsla av att det inte går att lita på folk. Det är lätt bygga upp murar. Istället tror jag på att man får ut mest av att fortsätta våga lita på människor, säger Charlie Grönvall.

Charlie som följt Idol i många år och har tidigare lekt med tanken om hur hans originallåt skulle låtit om han var med i programmet, nu när han själv är en del av topp 4 ser han med spänning fram emot att få sjunga sin egna originallåt i Idol 2016.

Klicka här för att lyssna på Charlies låt.

Läs texten till Running Wild och ta reda på vilka som är upphovsmännen bakom låten.

Fortsätt att läsa här:


Källa: Allt om Idolernas originallåtar i Idol 2016 – Idol – tv4.se – TV4